Mamma Mia!

Henri Gonzo és a Papírsárkányok: itt a Fran Palermo frontemberének új zenekara

2022/04/01  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Henri Gonzo a Fran Palermo dalszerző-frontembereként vált ismertté, emellett pedig évek óta szólóban is aktív. Most szintet lépett: útjára indította magyar nyelvű projektjét, ami a TV Hangyák című kislemezdallal debütál.

Henri Gonzo és a Papírsárkányok: itt a Fran Palermo frontemberének új zenekara

Saját bevallása szerint már jó ideje érlelte magában a gondolatot, hogy magyar nyelven kezdjen el dalokat szerezni, aztán a 2020-ban megjelent, Fonogram-díjat nyert harmadik Fran Palermo lemez befejezése után, a pandémiás időszakban, egy balatoni nyaraló teraszán fogalmazódott meg benne a Henri Gonzo és a Papírsárkányok nevű formáció ötlete.

“Több nyelven is beszélek, mégis egészen új terep volt számomra a magyar nyelvű szöveg - először versmegzenésítésekkel és dalszövegek fordításával próbálkoztam, majd szép lassan elkezdtem összeírni a kis jegyzeteimet, amikből végül a saját, magyar nyelvű dalszövegeim álltak össze” – mondta.

Ahogy a Fran Palermoval, úgy a Papírsárkányokkal is az egyedi hangokat keresi, ehhez pedig a klasszikus hangszerelés mellett több szokatlan, színpadon ritkán látott hangszert is használnak. A sokszínűséget vetíti előre a most megjelenő TV Hangyák című debütáló dal is, amit az utóbbi évek szürreális telei, az az otthonlét, virrasztások vagy épp furcsa álmok, de főképp az inszomnia ihletett.

A TV Hangyák 2021 telén született, a felvételekhez pedig csatlakozott néhány zenész barátja is: Farkas Zazie zongorán, Issiaga Camara basszusgitáron, Gaál Dániel pedig csellón kíséri. A dal ugyan képet fest arról, milyen hangulatot várhatunk a jövőben, de a zenekar ígérete szerint a jövőben további furcsak hangszerelések és dinamikusabb dalok is várhatóak.

A csapat első nagylemezét közösségi finanszírozással szeretné megjelentetni, itt tudjátok a projektet támogatni.

 

Henri Gonzo, Fran Palermo, Henri Gonzo és a Papírsárkányok

 

 

Szólj hozzá!


Már nem csak a diákok, a tanárok is kedvezménnyel mehetnek a SZIN-re

Már nem csak a diákok, a tanárok is kedvezménnyel...

Gesztus értékű akciót is hirdetett a Tisza-parti fesztivál: év végéig a tavalyi áron dobják piacra a diákbérleteket és ezzel a kedvezménnyel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Earth Wind & Fire, Presser Gábor, Bródy János, Fenyő Miklós, Szikora Róbert, Demjén Ferenc: ZamJam Zamárdiban

2023-ban újra elindul a ZamJam, amely feladatának tekinti, hogy a balatoni turistáknak megmutassa Zamárdi ismert és rejtett kincseit. A háromnapos esemény fő helyszínén idén is minden idők legfontosabb dalai szólalnak meg, élő legendák tolmácsolásában.

Mit szólnál egy arénás Presser-nagykoncerthez?

A Fb oldalán közzétett bejegyzése szerint a legendás zenésznek nagyjából ugyanezt a kérdést tették fel... Vajon mit válaszolt? :)
Új koncertek