Ilyen ez a Szeláví: költözködik kedvenc kisfesztiválunk – és így már nem is olyan kicsi!

2024/03/26  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Jenőnek és Pilisborosjenőnek idén búcsút mond a 4. Szeláví. A fesztivál – sokunknak a fesztiválszezon nyitányaként – 2024. május 31-től három napon át várja a látogatókat – ezúttal Dömösön.

Fotó: Koncert.hu (Szeláví, 2023.)

Mi a nulladik pillanattól, tehát a legelső Szeláví sajtótájékoztatójától kezdve imádtuk az egész projektet. A debütáló rendezvény még Pilisborosjenő határában, a levendulással szemben volt, majd két éven keresztül a híres "egri várromhoz" fészkelték be magukat. (A helyszínről és az első három évről az írás végén olvashattok.)

A táj egyszerűen lélegzetállító volt a fesztiválköntösben (is), mi speciel örömmel gyalogoltuk le oda és vissza a távot, de úgy tűnt, hogy a 3. évben nem hozott magával a törzsközönség még egy (kettő, három, öt) embert, akik ugyanígy vannak ezzel, és a tavalyi rendezvényről már igazán nem mondható el, hogy tapostuk volna egymás sarkát, úgy fesztiválosan – mondjuk, mi ezért is szerettük, de a fesztiválok leginkább a látogatókból élnek.

Őszintén: kicsit aggódtunk, hogy mi lesz idén, mert mindaz, amit logisztikában ezen a helyen a szervezőknek teljesíteniük kellett, azt kevés csapat vállalná be. Féltünk, hogy elengedik a Szeláví kezért, mert hát c'est la vie...

De éppen azért kedveljük őket, mert eddig sem a könnyebb utat választották – hanem a különlegeset és a minőséget –, és nem a feladás mellett döntöttek, ha volt egyáltalán ilyen opció, hanem a növekedésre adták le a voksukat. No meg az is kiderülhetett menet közben, hogy az emberek úgy szokták meg, hogy a több napos fesztiválok helyszínén ott maradhatnak, és nem kell nap mint nap buszozni és gyalogolni az élményért.

Így 2024-ben a Szeláví ottalvós lesz!  (Lehet, hogy a fesztivál-időben a 4. már nagykorúnak számít? :)

Sátorozni a fesztiválterület közvetlen közelségében, a DaNu kempingben lehet majd,  s ez lesz a zenés-irodalmi programok (Fesztivál Pódium) fesztiválhelyszíne is. Van egy csomó tudnivaló ezzel kapcsolatban, itt találjátok meg, mert azért a mi fő témánk mégis csak a zene.

Rövidesen jövünk a program részleteivel!

 

 

 

Szeláví fesztivál, Dömös

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek