Menopauza 1170x180

Ilyen ez a Szeláví: költözködik kedvenc kisfesztiválunk – és így már nem is olyan kicsi!

2024/03/26  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Jenőnek és Pilisborosjenőnek idén búcsút mond a 4. Szeláví. A fesztivál – sokunknak a fesztiválszezon nyitányaként – 2024. május 31-től három napon át várja a látogatókat – ezúttal Dömösön.

Fotó: Koncert.hu (Szeláví, 2023.)

Mi a nulladik pillanattól, tehát a legelső Szeláví sajtótájékoztatójától kezdve imádtuk az egész projektet. A debütáló rendezvény még Pilisborosjenő határában, a levendulással szemben volt, majd két éven keresztül a híres "egri várromhoz" fészkelték be magukat. (A helyszínről és az első három évről az írás végén olvashattok.)

A táj egyszerűen lélegzetállító volt a fesztiválköntösben (is), mi speciel örömmel gyalogoltuk le oda és vissza a távot, de úgy tűnt, hogy a 3. évben nem hozott magával a törzsközönség még egy (kettő, három, öt) embert, akik ugyanígy vannak ezzel, és a tavalyi rendezvényről már igazán nem mondható el, hogy tapostuk volna egymás sarkát, úgy fesztiválosan – mondjuk, mi ezért is szerettük, de a fesztiválok leginkább a látogatókból élnek.

Őszintén: kicsit aggódtunk, hogy mi lesz idén, mert mindaz, amit logisztikában ezen a helyen a szervezőknek teljesíteniük kellett, azt kevés csapat vállalná be. Féltünk, hogy elengedik a Szeláví kezért, mert hát c'est la vie...

De éppen azért kedveljük őket, mert eddig sem a könnyebb utat választották – hanem a különlegeset és a minőséget –, és nem a feladás mellett döntöttek, ha volt egyáltalán ilyen opció, hanem a növekedésre adták le a voksukat. No meg az is kiderülhetett menet közben, hogy az emberek úgy szokták meg, hogy a több napos fesztiválok helyszínén ott maradhatnak, és nem kell nap mint nap buszozni és gyalogolni az élményért.

Így 2024-ben a Szeláví ottalvós lesz!  (Lehet, hogy a fesztivál-időben a 4. már nagykorúnak számít? :)

Sátorozni a fesztiválterület közvetlen közelségében, a DaNu kempingben lehet majd,  s ez lesz a zenés-irodalmi programok (Fesztivál Pódium) fesztiválhelyszíne is. Van egy csomó tudnivaló ezzel kapcsolatban, itt találjátok meg, mert azért a mi fő témánk mégis csak a zene.

Rövidesen jövünk a program részleteivel!

 

 

 

Szeláví fesztivál, Dömös

 

 

Szólj hozzá!


Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia Zenekar a Nemzeti Galériába?

Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia...

Zenei-képzőművészeti sorozat indult a Zene ünnepén a Magyar Nemzeti Galériában a Danubia Zenekar közreműködésével, melynek keretén belül...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.
Új koncertek