Itt a soha vissza nem térő lehetőség!

2023/10/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Október 14-én este hétkor az ARSO-székházban a kortárs zene kerül tehát terítékre. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar 2023/24-es kortárs zenei évadának első interaktív koncertjén a magyar zeneszerzés három különböző generációjával ismerkedhet meg közönség.

Itt a soha vissza nem térő lehetőség!

Madarász Iván, Fekete Gyula és Bella Máté mindhárman a budapesti Zeneakadémia oktatói, valamint a magyar és a nemzetközi kortárs zenei élet meghatározó alkotói.

Madarász Iván Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző szinte minden műfajban alkot. Legismertebbek színpadi művei, hangszeres szerzeményei közt megkülönböztetett hely illeti meg fuvolára írott darabjait. Október 14-én a kortárs zenei műhely közönsége igazi zenetörténeti jelentőségű pillanatokat élhet át, mivel Madarász erre a hangversenyre új piccoloversenyt komponált a zenekarnak, melynek szólistája Kanyó Dávid, a kortárs fuvola-és piccoloirodalom egyik legjelentősebb hazai előadója.

Fekete Gyula, a Zeneakadémia tanszékvezető tanára és rektorhelyettese már ismerős lehet a fehérvári közönségnek. Ez alkalommal Media vita című latin-magyar zenekari imádságát interpretálja az egyedi hangú Rajk Judit kontraalt.

Bella Máté vérbeli Y generációs zeneszerző. Azon kevesek közé tartozik, aki 35 éves kora alatt vált meghatározó személyévé a magyar zenei életnek. Kortárs kompozícióit jelentős nemzetközi együttesek mutatják be, könnyűzenei művei a hazai rádiók kedvencei, zenés színpadi darabjai az ország legfontosabb színházaiban szólalnak meg. A koncerten az About Time című versenyművével ismerkedhet meg a közönség Ilosfai Csenge, az ARSO koncertmesterének hegedűszólójával.

Az est házigazdája Dobri Dániel zeneszerző, az ARSO kortárs művészeti vezetője, aki ezúttal is kérdéseivel bombázza majd a komponistákat. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar arra bíztatja közönséget, hogy ők is járjanak el hasonlóan!

 

Vezényel: Paul Marsovszky

Helyszín és dátum: 

Alba Regia Szimfonikus Zenekar
Székesfehérvár, Szabadságharcos út 59.

2023. október 14. szombat 19.00.

 

És ne felejtsd el:

 

Komolyzene nincs, csak zene van

Alba Regia Szimfonikus Zenekar, kortárs zene, zeneszerző, Madarász Iván, Fekete Gyula, Bella Máté

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek