Itt a tavasz, jön a nyár – nyit a Kobuci!

2022/04/18  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Amikor a Kobuci Kert – és a többi szabadtéri koncerthelyszín, sörkert stb. – megnyílik, az azt jelenti, hogy rajta vagyunk a csúszdán, ami már egyenest a nyárba vezet. Ami még hátravan az igazán meleg napokig, azt már fél lábon állva – egy-egy koncerten – is kibírjuk. A Kert egyébkén már elkészült, ma-holnap négy után beugorhattok már tesztelni a sörcsapokat! :)

Itt a tavasz, jön a nyár – nyit a Kobuci!

Az élő zene közösségteremtő ereje mellett elkötelezett KOBUCI Kert a számára fontos műfajokkal és alkotókkal nyitja a 2022-es évadot. A népzene, a világzene és az underground egyik legfontosabb fővárosi otthonaként emlegetett koncerthelyszín ezúttal egy jazzmaratonnal is odafordul a közönséghez, aki április 21-étől veheti újra birtokba a Zichy-kastély különleges atmoszférájú udvarát.

A kastélyudvarban idén is a különböző műfajok legrangosabb hazai és olykor nemzetközi művészei váltják egymást: a Kert mikrotársadalmának azok a jól ismert hősei, akik képesek a finomabb, bonyolultabb zenei világok iránt érdeklődő közönség megszólítására.

Április 21-én az ethno-hiphop legfontosabb hazai formációja, a ZUBOLY lép színpadra.

Másnap a PARNO GRASZT az autentikus cigányzene nyelvén és erejével meséli tovább saját család- és világtörténetét a szokásos fergeteges hangulatban. A népszerű zenekart nemrégiben nagy veszteség érte, ha a telt házas koncert nem is pótolja zenésztársukat, a közönség nagy-nagy szeretetét megtapasztalhatják majd.

Szombat este a PÉTERFY BORI & LOVE BAND mutatja meg, hogy milyen az, amikor az underground nagyszanpados fellépői egy intimebb, közvetlenebb hangulatban találkozhatnak a közönséggel. Ez a koncert is már fullon van.

A Nyitó Hét különlegessége, hogy vasárnap egy maratoni eseménnyel a jazz műfaját is megünnepelhetik a rajongók a szabad ég alatt. A népzene és a jazz metszeteit a szaxofonok világán át fókuszba helyezve, Április 24-én kerül megrendezésre a második JAZZMARATON, olyan zenei tekintélyek közreműködésével, mint Tóth Viktor, Borbély Mihály és a friss Kossuth-díjas Dresch Mihály.

Májusban a Kert hagyományaihoz hűen mestereik közreműködésével lépnek fel a Kőbányai Zenei Stúdió diákjai – egyik-másikukat a Művészetek Völgyében láttuk, nagyon tehetséges fiatal társaságilletve egy-egy estére Borbély Mihály és Ágoston Béla közvetlen tanítványi köre is bemutatkozik a közönségnek.

A teljesség igénye nélkül, a KOBUCI tavaszi tárlata a későbbiekben Platon Karataev, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Csík Zenekar, Elefánt, Müller Péter Sziámi AndFriends, Erik Sumo, Budapest Bár, Kaukázus, Analog Balaton, Ian Siegal All Star Blues Band, Besh o DroM és Szabó Balázs Bandája koncertek által lesz újra eleven.

A teljes program itt.

A koncertek után pedig indulhat a híres Kobuci-after, a dj-t kéretik békén hagyni :)

 

Kobuci kert, nyitóhét

 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek