Itt a tavasz, jön a nyár – nyit a Kobuci!

2022/04/18  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Amikor a Kobuci Kert – és a többi szabadtéri koncerthelyszín, sörkert stb. – megnyílik, az azt jelenti, hogy rajta vagyunk a csúszdán, ami már egyenest a nyárba vezet. Ami még hátravan az igazán meleg napokig, azt már fél lábon állva – egy-egy koncerten – is kibírjuk. A Kert egyébkén már elkészült, ma-holnap négy után beugorhattok már tesztelni a sörcsapokat! :)

Itt a tavasz, jön a nyár – nyit a Kobuci!

Az élő zene közösségteremtő ereje mellett elkötelezett KOBUCI Kert a számára fontos műfajokkal és alkotókkal nyitja a 2022-es évadot. A népzene, a világzene és az underground egyik legfontosabb fővárosi otthonaként emlegetett koncerthelyszín ezúttal egy jazzmaratonnal is odafordul a közönséghez, aki április 21-étől veheti újra birtokba a Zichy-kastély különleges atmoszférájú udvarát.

A kastélyudvarban idén is a különböző műfajok legrangosabb hazai és olykor nemzetközi művészei váltják egymást: a Kert mikrotársadalmának azok a jól ismert hősei, akik képesek a finomabb, bonyolultabb zenei világok iránt érdeklődő közönség megszólítására.

Április 21-én az ethno-hiphop legfontosabb hazai formációja, a ZUBOLY lép színpadra.

Másnap a PARNO GRASZT az autentikus cigányzene nyelvén és erejével meséli tovább saját család- és világtörténetét a szokásos fergeteges hangulatban. A népszerű zenekart nemrégiben nagy veszteség érte, ha a telt házas koncert nem is pótolja zenésztársukat, a közönség nagy-nagy szeretetét megtapasztalhatják majd.

Szombat este a PÉTERFY BORI & LOVE BAND mutatja meg, hogy milyen az, amikor az underground nagyszanpados fellépői egy intimebb, közvetlenebb hangulatban találkozhatnak a közönséggel. Ez a koncert is már fullon van.

A Nyitó Hét különlegessége, hogy vasárnap egy maratoni eseménnyel a jazz műfaját is megünnepelhetik a rajongók a szabad ég alatt. A népzene és a jazz metszeteit a szaxofonok világán át fókuszba helyezve, Április 24-én kerül megrendezésre a második JAZZMARATON, olyan zenei tekintélyek közreműködésével, mint Tóth Viktor, Borbély Mihály és a friss Kossuth-díjas Dresch Mihály.

Májusban a Kert hagyományaihoz hűen mestereik közreműködésével lépnek fel a Kőbányai Zenei Stúdió diákjai – egyik-másikukat a Művészetek Völgyében láttuk, nagyon tehetséges fiatal társaságilletve egy-egy estére Borbély Mihály és Ágoston Béla közvetlen tanítványi köre is bemutatkozik a közönségnek.

A teljesség igénye nélkül, a KOBUCI tavaszi tárlata a későbbiekben Platon Karataev, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Csík Zenekar, Elefánt, Müller Péter Sziámi AndFriends, Erik Sumo, Budapest Bár, Kaukázus, Analog Balaton, Ian Siegal All Star Blues Band, Besh o DroM és Szabó Balázs Bandája koncertek által lesz újra eleven.

A teljes program itt.

A koncertek után pedig indulhat a híres Kobuci-after, a dj-t kéretik békén hagyni :)

 

Kobuci kert, nyitóhét

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek