Kalapács Józsival indult a Rockmobil TV

2023/07/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Úgy tűnik, online több esélye van szóhoz jutni a kemény zenének is: a napokban újabb csatorna nyílt meg, az eddigi rockműsorok és nem csak popot játszó rádiók mellett beköltözött az éterbe a Rockmobil Tv.

Kalapács Józsival indult a Rockmobil TV

 

Az köztudott, hogy a rock ’n roll eddigi évtizedei alatt mind kevesebb teret kapott a médiában, mint mainstreamebb társai, ám az elmúlt időkben – hála a közösségi és zenemegosztó oldalaknak, ez a tendencia javulni látszik.

A rockzenei tematikájú podcastműsorral és egyéb kreatív ötletekkel érkező rendszeres Youtube adás a 2020-as karanténidőszak ihlette Rockmobil kezdeményezés továbbgondolása. Az eredeti történet úgy indult, hogy a lezárások miatt bajbajutott zeneipar segítségére sietve, a magyar Netfone Telecom csapata kitalált egy célzottan zenerajongóknak szóló mobilcsomagot, ahol az előfizetési díj egy bizonyos százalékát közkedvelt hazai előadóknak utalják át. Az ötlet végül olyan sikert aratott, hogy nem csak, hogy rengeteg zenész és rockkedvelő csatlakozott, hanem tovább is fűződött a sztori – a Rockmobil arca, Kalapács Józsi már a kezdetekkor több lehetőséget látott az együttműködésben, mint egy egyszerű applikációt és átmeneti anyagi segítséget – rockzenei híradásról, egyéni jegyvásárlási lehetőségekről szólt az akkori ötletbörze, amiből most – a világszinten virágzó podcast-trendbe beálló - rockzenei beszélgetéssorozat születik.

Érdekes döntés, mert maga a kérdez-válaszol műfaj immáron nem igényli a kamerát, de elnézve az első adást, az az ember benyomása, hogy amikor mindenféle megmondó emberek beszélnek, beszélgetnek a podcastokban, elvagy a látvány nélkül, alapjában véve háttérben hallgatod, de például zenészek esetében nem hátrány, ha látod is azt, aki beszél. Ettől még hallgathatod háttérben :)

A műsorvezető nem más, mint Lajer László, zenei körökben csak Lézer, aki több mint 20 éve dolgozik a színfalak mögött – többek között menedzserként – a legismertebb hazai produkciókat segítve, szóval, ha valakire, akkor rá tényleg illik az efféle kérdező szerepe. A Rockmobil Youtube csatornáján az első stream már elstartolt, éppen Kalapács Józsival, aki javasolta, hogy az adást nevezzék Lézershow-nak :)

A későbbiekben egyelőre havonta ígérnek újabb és újabb izgalmas updateket, további zenészinterjúkat, kulisszatitkokat, dalpremiereket vagy éppen nagy bejelentéseket a szerkesztők.

Itt tényleg szólhat a rock!

 

Rockmobil TV, Kalapács Józsi

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek