Kirúgta Marilyn Mansont a kiadója

2021/02/03  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Loma Vista Recordings törölte honlapjáról a zenészről szóló anyagokat, és kijelentették, hogy azonnali hatállyal megszüntetik vele az együttműködést – írja a HVG.

Fotó: PEROU (MM Facebook)

Állítólag idén jött volna ki a kiadónál Manson új lemeze, de a szerződést még senki sem látta. Manson egyébként 2015 óta három lemezen dolgozott együtt a kiadóval, amellyel csak szerződéses partnerséget tartott fenn – a lemezek jogai nála maradtak. (A mostani trend, hogy úgy jutnak pénzhez a zenészek, hogy eladják ezeket a jogokat.)

Mint az ismeretes, Rachel Wood színésznő, Manson korábbi partnere bántalmazással vádolta meg az énekest: azt tette közzé, hogy a zenész kapcsolatuk során lelkileg, testileg és szexuálisan is bántalmazta őt. Wood vádjaihoz több más nő is csatlakozott.

Dan Cleary, Manson munkatársa és később személyi asszisztense már szeptemberben megírta, hogy minderről mindenki tudott, de az volt az íratlan szabály, hogy a privát élet ügyeiről nem lehet beszélni, ők pedig Mansontól kapták a fizetésüket.

Érdekes adalék, hogy megszólalt az ügyben az a Rose McGowan, aki arról lett híres, hogy egyike volt azoknak a nőknek, akik elindították a #metoo mozgalmat azzal, hogy a fenyegetések ellenére beszámoltak Harvey Weinstein ellenük elkövetett bűncselekményeiről. McGowan azt írta a Twitteren, hogy neki is volt kapcsolata a zenésszel, s noha nem tapasztalt efféle dolgokat, attól mással még megtörténhetett.

Marilyn Manson közleményt jelentetett meg Instagram-oldalán:

"A művészetem és az életem nyilvánvalóan régóta ellentmondásokat hordoz, de a legutóbbi, ellenem felhozott vádak borzasztóan eltorzítják a valóságot. Az intim partnereim hozzám hasonlóan gondolkodtak, és a velük folytatott intim kapcsolataim mindig teljes mértékben megegyezésen alapultak. Függetlenül attól, hogy ki – és miért – dönt úgy, hogy félreértelmezi a múltat, ez az igazság."

(via HVG)

 

Marilyn Manson, bántalmazás, Loma Vista

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest