Kizártak egy produkciót A DAL 2021 mezőnyéből

2020/12/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Heavy Brains zenekar Emlékszel című száma azért nem versenyezhet, mert nem felelt meg a pályázati feltételeknek. Így egy másik zenekar jutott lehetőséghez, hogy meglegyen a 40 versenymű.

Fotó: MTVA

A pályázati feltételek között szerepel a kitétel, hogy

„a benevezett magyar dal (sem a szövege, sem a zenéje) nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba vagy médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangozhatott el nyilvános előadás keretében 2020. március 30. előtt.

Az Emlékszel című dal 2020. február 26-án felkerült egy videómegosztó webhelyre, így a műsor készítői úgy döntöttek, hogy ez a dal nem versenyezhet A Dal 2021 produkcióban.

 via Médiaklikk

A megüresedő helyet a a Luscinia zenekar Labirintus című szerzeménye tölti be, amely egy hónappal ezelőtt került fel a videómegosztóra.

 A teljes lista itt olvasható.

 

A győztes dal idén sem indul az Eurovízión, amelynek megrendezésére az ESC Hungary szerint 4 lehetséges forgatókönyvet vázoltak fel a szervezők. Amennyiben az élet visszazökken a rendes kerékvégésba, a döntőt a rotterdami Ahoy Arénában tartják.

A Dal 2021, nemzeti dalválasztó, kizárás, Heavy Brains, Luscinia

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek