Koronavírusban meghalt a Nyomul a banda című film 52 éves zeneszerzője

2020/04/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Sorjáznak a megemlékezések, miután tegnap este közölték: Adam Schlesinger 52 éves korában belehalt a koronavírus-fertőzésbe.

Tom Hanks és Stephen King is búcsúzik a koronavírusban meghalt 52 éves zenésztől

A tévés/filmes Emmy- és a Grammy-díjas zeneszerző, a Fountains of Wayne rockbanda (1995–2013) alapítója április 1-jén hunyt el, miután az előző hét elején kórházba került, halálhírét ügyvédje erősítette meg tegnap este.

2003-ban ez a számuk a 21. volt a Billboard Hot 100-as listán.

Tom Hanks  – aki nemrég gyógyult fel a fertőzéből – a Twitteren tisztelegett a zenész munkássága előtt, melyből kiemelte az 1996-os Thing You Do! (Nyomul a banda) című film betétdalát, amelyet Oscar-díjra is jelöltek. Nem véletlen, hogy Hanks ezt a filmet választotta: írta, rendezte és játszott is benne.

Bár az elhunyt zenész életének csak egyetlen epizódja volt ez a film, de mivel a témánkba vág és nem túl friss alkotás, elmondjuk, miről szól. A sztori szerint a hatvanas években járunk, amikor még őszinte a rock ‘n’ roll és egy perc alatt sztár lehet bárkiből. Guy és barátai sem szeretnek mást csinálni, csak zenélni. Egy nap aztán beállít hozzájuk egy pókerarcú menedzser, Mr. White (Tom Hanks), és mindent megváltoztat. A srácok együttesükkel, a The Wonders-szel hamarosan aranylemezes sztárrá válnak, s amerre csak járnak, csinos lányok hada kíséri őket mindenhova. A nagy kérdés persze az: mit kezdenek a sikerrel? Előre megjósolhatjuk, hogy nem bírják a strapát, de a kudarcig vezető út ezúttal egészen vidám, sok jó zene és a fent emlegetett lányok között olyanok is akadnak, mint Liv Tyler és Charlize Theron...

 

Stephen King azt írta, Adam Schlesinger "kiváló énekes, szellemes és szatírikus dalszerző" volt. Hozzátette: "Milyen szörnyű, hogy 52 éves korában elveszítettük őt a vírus miatt".

Ehhez többet mi sem tudunk hozzátenni :( R.I.P.

A hír forrásoldalán további megemlékezések olvashatók.

Adam Schlesinger, USA, koronavírus, Tom Hanks, Stephen King, gyász

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek