Mamma Mia!

Krúbi is Music Hungary-díjas lett

2022/12/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Kiosztották az első Music Hungary-díjakat Veszprémben. A díjazottak között van az Anima Sound System-alapító Prieger Zsolt, a Magyar Zene Háza és Krúbi is.

Fotó: Music Hungary Szövetség

A X. Music Hungary Konferencia & Showcase zárónapján, november 30-án került sor az első Music Hungary-díjak átadására a veszprémi Hangvillában. A Music Hungary Szövetség által alapított szakmai díj hiánypótló a hazai zeneiparban, a szektor egységességét és átjárhatóságát hangsúlyozó elismerés a szakma minden részére kiterjedően elismerésben részesíti a kiemelkedő teljesítményeket. A Hangvilla nagytermében szinte minden szék megtelt, az esemény a konferencia megkoronázása volt, melynek két házigazdája, Csepelyi Adrienn és Hajós András voltak.

Fotó: Music Hungary Szövetség

A nevezettekből szakmai bizottság állította össze a díjakra leginkább esélyeseket: Jónás Vera Artisjus- és fonogram díjas énekesnő, dalszerző; Décsy Eszter, a Music Hungary Szövetség PR- és kommunikációs menedzsere; Horváth Gergely rádiós szakember, kreatív producer; Réz György, kommunikációs szakember és Majdnem Híres Rocksuli társalapítója; Stiedl Gusztáv, Schubert Music Publishing társtulajdonosa és a Magyar Zeneműkiadók Szövetségének társelnöke; Temesi Bertalan Artisjus és Fonogram díjas basszusgitáros, zenei producer és Varga Balázs, a TIXA Hungary Kft. alapítója, ügyvezetője, a Fekete Zaj Fesztivál főszervezője.

A díjakat edig a Music Hungary Szövetség elnöksége, Weyer Balázs elnök, Kádár Tamás társelnök, Süli András elnökségi tag és Temesi Bertalan korábbi elnökségi tag ítélték oda és adták át, nyolc kategóriában.

A Music Hungary Backstage-díját a három fős Supermanagement kapta, akik olyan előadók teljeskörű management és kiadói feladatait látja el a magyar zenei piacon, mint a Wellhello, a Follow The Flow, a Cloud9+, valamint az elmúlt pár év két kiemelkedő sikertörténete, Azahriah és Dzsúdló.

A Showtime-díjat Krúbi Krúbileum produkciója kapta, mely a Parkban rendezett nagykoncert után méltó összefoglalása Krúbi öt évnyi pályafutásának, nagy adag iróniával, társadalmi reflexiókkal, komplex dramaturgiával és magas színvonalú produkciós háttérmunkával.

A Vizuál-díjat a sinco néven alkotó Bátori 'Jim' Gábor fotós kapta, aki a hazai könnyűzenei élet legfoglalkoztatottabb fotósainak egyike, kevés zenészt találunk, akit ne örökített volna meg legalább egyszer.

A Music Hungary Innováció-díját a Magyar Zene Háza Hangdimenziók című kiállítása és Hangdómja kapta. Az interaktív, abszolút XXI. századi megközelítésben feldolgozó állandó kiállítás, valamint a különleges architektúrájú Hangdóm a leginnovatívabb hazai audiovizuális művészeti projekteknek ad otthont.

A zenei szakmáért legtöbbet tevő szakembereket elismerő Pro-díjat a francia származású, de két évtizede hazánkban élő Jehan Paumero kapta, aki közép- és kelet-európai zeneipari tapasztalatai segítségével jelentős szerepet játszott, hogy itthon is elindulhasson a Believe és mára a régióban jelentős piaci részesedést tudhasson magáénak. A díját kollégája, Szántai Péter vette át. 

A Média-díjat a nemrégiben elhunyt Lénárd Lászlónak ítélték posztumusz. A HammerWorld magazin társalapító-főszerkesztője volt. A hard rock és a metal műfaj egyik legnagyobb hazai szakértője, akinek a munkája volt az élete, díját alapító-kollégája, Cselőtei László vette át.

A Music Hungary Inspiráció-díjat pedig a noÁr Mozgalomnak ítélték oda, szervezőmunkájuknak köszönhetően számos zenekar közvetít rajongóik felé fontos társadalmi ügyeket.

És végül, de nem utolsó sorban a határterületek metszéspontján alkotóknak alapított Crossover-díjat adták át, amit Prieger Zsoltnak, az Anima Sound System alapítójának ítéltek, aki az elmúlt években számos magyar irodalmi életműhöz nyúlt hozzá interdiszciplináris esteket létrehozva.

A díjazottaknak gratulálunk!

 

 

Music Hungary-díj, Music Hungary Szövetség

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a legendás zeneszerző, aki egy centet sem kapott a milliókat hozó slágeréből

Elhunyt a legendás zeneszerző, aki egy centet sem...

Elhunyt Barrett Strong, a szintén legendás amerikai Motown kiadó egyik első sikeres művésze.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

HOLTSZEZON – krimifesztivál és más programok Beton.Hofival, Beck Zolival és Szűcs Krisztiánnal

Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23-26. között Veszprémben. A névválasztás tökéletes, innen is gratulálunk!

Magyar szál: Miley Cyrus mindenhol taroló új klipjének Rév Marcell volt az operatőre

Miley Cyrus új slágere hazánkban és külföldön is rekordokat döntött.
Új koncertek