Szécsi Pál 80

Különleges budapesti premierre készül Barabás Lőrinc és a Szegedi Szimfonikus Zenekar

2022/11/03  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Vasárnap a Várkert Bazárban mutatják be a "Játék - Egy nem létező film zenéje" című produkciót. A darab ősbemutatóját tavasszal tartották Szegeden.

Különleges budapesti premierre készül Barabás Lőrinc és a Szegedi Szimfonikus Zenekar

Barabás Lőrinc dzsessztrombitás, zeneszerző a hazai improvizatív zenei élet aktív szereplőjeként ezúttal a klasszikus zenei formák felé fordult, ebből született a Játék - olvasható a szervezők szerdai közleményében, amely szerint a darab több zenei stílust is ötvöz: felsejlenek benne a klasszikus versenyművek, a huszadik századi repetitív zene, a népzene, a romantikus korokat idéző filmzenék és a hetvenes évek szintetizátorainak világa, mindez szóló trombitára és hagyományos szimfonikus zenekarra hangszerelve.

Az este folyamán Barabás Lőrinc Macskakő és Metamorfózis című szerzeménye is megszólal. A dzsessz és az elektronika világa egyedi fúzióban kel életre a Gyüdi Sándor karmester által vezetett szegedi szimfonikusokkal közösen: a zenekar számára izgalmas kirándulást jelentenek a feszes, dzsessz ritmikájú, sodró szerkezetű darabok. Különleges kihívás a Játékban a dzsessztrombita szólóhangszerével is együtt játszani, ugyanakkor nagyzenekari kíséretet adni, de ki kell lépni a megszokott zenei keretekből a Metamorfózis tételeinél is.

Barabás Lőrinc olyan eseményeken tett szert szélesebb nemzetközi ismertségre, mint a Montreaux-i Jazz Fesztivál vagy a londoni iTunes fesztivál, ahol Valerie June-nal játszott közösen, de olyan előadókkal is osztozott már a színpadon, mint a Thievery Corporation, Bonobo vagy Erik Truffaz. A Szegedi Szimfonikus Zenekar története pedig a XVIII. századra nyúlik vissza. Állandó szimfonikus együttesként 1919 óta működik, 1969-től városi intézmény, a koncertezés mellett pedig bázisa Szeged aktív operaéletének. Az együttes szinte egész Európát bejárta, nagy sikerrel mutatkozott be Kína, Tajvan, Szingapúr és Brazília közönsége előtt.
 
További információk itt.

Barabás Lőrinc, Szegedi Szimfonikus Zenekar, Várkert Bazár, Egy nem létező film zenéje

 

 

Szólj hozzá!


Manu Delago, a világ legismertebb handpan-játékosa a Hajóra jön

Manu Delago, a világ legismertebb handpan-játékosa a...

Elektro-akusztikus fúzió az A38 Hajón: a handpan szerelmese március 3-án érkezik a fedélzetre a Mad About Lemon trióval.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Érdemes volt négy évet várni James Arthurra

Négy évet kellett várnunk arra, hogy kedvenc X-Faktor győztesünk, James Arthur végre bepótolhassa elmaradt koncertjét, de megérte! Az európai turné utolsó állomásaként igazán kitett magáért az egész produkció. A közönség pedig telt házzal és maximális bulizással hálálta meg James és csapata kedvességét és közvetlenségét.

Nekik találkozni kellett: az idei David Bowie-emlékest témája egy különleges barátság

A nyolc éve elhunyt legendás brit dalszerző, előadó számai március 20-án hangzanak el az újbudai A38 hajón.
Új koncertek
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest