Magyar bandákkal erősít a CLUTCH a Barba Negrában

2023/04/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A magyar közönség legutóbb a 2022-es Sziget Fesztiválon találkozhatott a marylandi zenekarral. Június 26-án önálló koncertet adnak a csepeli szórakozóhelyen, de ahogy az lenni szokott, egy efféle banda ritkán csap vendégek nélküli bulit...

A Clutch a Pol’and’Rockon (CLUTCH/FB)

A Slayerhez vagy az Iron Maidenhez hasonlóan a CLUTCH is túlélte a „slágerszámokhoz" horgonyzó rockzenekarokat. A marylandi Germantown négyesét nem kötik a trendek. 1991 óta 13 stúdióalbum és válogatott kiadvány során a legnagyobbaknak kijáró hírnevet vívták ki maguknak.

Legutóbbi lemezük, a Sunrise On Slaughter Beach a Clutch tizenharmadik stúdióalbuma. 2022 szeptemberében jelent meg, és ütős összefoglalása mindannak, ami a zenekart naggyá teszi. Rövidesen piacra dobják a Sunrise on Slaughter Beach 7" Box Setet, amely hat, kézzel préselt fekete vinyl lemezt tartalmaz három bónusz számmal ("Boogeyman Blues", "Arts & Crafts" és "Railroad Daisies"), amelyek mindegyike a Sunrise on Slaughter Beach felvételei során került rögzítésre.

A június 27-e azon ritka alkalmak egyike lesz, amikor a CLUTCH felkérésre a szervezőknek magyar supportokat kellett ajánlani, aminek eredményeként június 27-én a Grand Mexican Warlock és a Dungaree melegít be.

Monumentalitás, utaztató pszichedélia, súlyos riffek, Fender Rhodes... A Grand Mexican Warlock a kétezres évek hazai rock-metal-hardcore színteréből jól ismert tagokkal alakult 2009-ben, és hamar berobbant a köztudatba. Intenzív, energikus koncertjeikkel nem csak a hazai klubok és fesztiválok színpadait hódították meg, rendszeresen turnéztak Európa-szerte, valamint megjelentettek három nagylemezt. Zenéjük kategorizálása mindig gondot jelentett, de aki el tud képzelni egyfajta mixtúrát a The Mars Volta, Radiohead, Jeff Buckley, Refused, Queens Of The Stone Age találkozásából, az máris közelebb került a "boszorkánymesterek" gondolatiságához.

A 2014-ben alakul Dungaree zenekar pár év alatt fontos tényezője lett a hazai stoner rock kultúrának. Két kislemez után a 2016-ban megjelent Bipolar World című első nagylemezükkel rögtön bevésték magukat a zenei köztudatba. Letaglózó élő hangzásuk egyedülálló az országban és ez visszaköszön a lemezeiken is. A csapat folyamatosan koncertezik mind a hazai klubokban és fesztiválokon, valamint a nemzetközi színtéren is jelen van. 

A Barba Negra további programjai itt.

 

CLUTCH, Barba Negra, Grand Mexican Warlock, Dungaree

 

 

Szólj hozzá!


Elindult a szezon a Zene Háza szabadtéri koncerthelyszínén

Elindult a szezon a Zene Háza szabadtéri...

Ha nyár – sőt, ha május és jó idő –, akkor jórészt ingyenes programokat kínál a Szabadtéri színpad a Zene Házában, egészen szeptember...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több kérdést is felvet, de le sem tudtam tenni. S ez sokat jelent :)

Partra magyar! – bejövős fesztivál Ráckevén

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a nagy népszerűségnek örvendő ráckevei Duna-part Feszt 2024. július 4-6 között.
Új koncertek
Alpárfeszt
Alpárfeszt
Kiskunfélegyháza 
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...