Már lehet jelentkezni a Hangfoglaló idei Induló Előadói Alprogramjára

2022/08/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A program átlagosan 2-2,5 millió forintos támogatást ad az előadóknak, amelyet lemez- és videóklip készítésre, kommunikációs anyagok előállítására és turnézásra fordíthatnak

 Beszélgessetek minél többet olyan zenekarokkal, akik az elmúlt években már elnyerték az induló előadói támogatást!

Pályázni az NKA oldalán keresztül, érvényes regisztrációt követően lehetséges. A pályázatírás előtt érdemes megnézni a Backstage Home - Bánki Nikoletta: Útmutató a sikeres pályázatíráshoz című videót, ahol részletesen bemutatják a pályázás folyamatát és a tipikus hibákat, amit el lehet követni pályázatírás vagy beadás közben.

Az anyagi támogatásban való részesülés mellett a nyertes produkciók bekerülnek egy egész éves mentorprogramba is. Ennek keretén belül minden induló előadó mellé kijelölésre kerül egy mentor, aki a saját szakterületén szerzett tapasztalatai és széleskörű kapcsolati rendszere által irányt mutat a pártfogoltjának.

A Bagossy Brothers Company (képünkön; forrás a zenekar FB oldala) 2014-ben vett részt az akkor először meghirdetett Induló Előadói Alprogramon.

„Akkoriban olyan fázisban volt a zenekarunk, hogy úgy éreztük, ezt a pályázatot konkrétan ránk szabták – mondja Tatár Attila, a zenekar gitárosa. – Voltak dalaink, jó néhány koncertünk, épp lemezfelvételre készültünk, és kezdő zenekarként anyagi problémákkal küszködtünk. Nagy motivációt jelentett számunkra az, hogy nyertünk a pályázaton. Megerősített minket abban, hogy jó úton járunk, és érdemes csinálni, amit csinálunk. A program többek közt fellépéseket biztosított számunkra a következő nyári időszakra, és általa profi stúdióban készíthettük el az első videóklipünket, ami számunkra hatalmas dolog volt. Arról nem is beszélve, hogy a mai napig az a személy a menedzserünk, aki a támogatói program ideje alatt mentorált minket, tehát sokszorosan nyertünk.”

A jelentkezéssel kapcsolatos részletek és további információk az NKA oldalán érhetők el.

 

NKAS, Hangfoglaló, induló előadó

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek