Meghalt a Dreamgirls filmet ihlető trió egyik álomlánya

2021/02/09  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

The Dreams-nek (korábban The Dreamettes) hívják a Broadway-musical-ből készült filmben szereplő triót, melynek sorsát a hatvanas évek elejétől a hetvenes évek közepéig követi nyomon a történet, bár a film zenéje köszönő viszonyban sincs a korszak legendás dalaival. A filmet a legendás Supremes együttes története ihlette, melynek egyik alapítótagja, Mary Wilson 76 éves korában tegnap elhunyt.

Meghalt a Dreamgirls filmet ihlető trió egyik álomlánya

Wilson és a többiek: Diana Ross, Florence Ballard és Barbara Martin 1961-ben vették fel a Supremes nevet, eredetileg The Primettes néven szerepeltek 1959-es megalakulásuk után. 1961. január 21-én aláírtak a híres Motown Records-nál, majd Martin 1962-es távozását követően trióvá alakultak: ezt követően a Supremes minden idők egyik legnagyobb sikerformációjává vált: turnéztak, ostromolták a sikerlistákat és vezették a lemezeladásokat, olyan slágerekkel, mint a "You Can't Hurry Love", a "Baby Love" és a "Come See About". Egyes vélemények szerint híresebbek voltak, mint a Beatles...

A történethez hozzátartozik, hogy kiadójuk eleinte mindhárom énekesnőnek ugyanolyan lehetőséget adott, de aztán leginkább Diana Rosst tolták a középpontba, ami a másik kettőnek nyilán nem esett túl jól... Annyira nem, hogy Ballard inni kezdett, aminek következtében 1967-ben kitették a trióból (Cindy Birdsong érkezett a helyére) és élete egy kisebb katasztrófává vált, amiből nagy nehezen kilábalt ugyan, de az öröm nem tarthatott sokáig, mert 1976 februárjában elvitte a szíve. Mindössze 32 évet élt. Őt tartották egyébként a Supremes legtehetségesebb énekesnőjének...

Érdekes módon Mary Wilsont keveset vagy egyáltalán nem emlegetik a filmmel kapcsolatos beszámolók... Miután Ross '70-ben kiszállt a bandából, számos tagcserével próbálkoztak, végül 1977-ben Wilson is elhagyta a hajót. Szólókarrierbe kezdett és négy könyvet is írt egykori együtteséről. Három gyermeke született – egyet adoptált. Életét egy tragédia árnyékolta be: 1994-ben autóbalesetet szenvedett, ő maga kisebb sérülésekkel megúszta, de 14 éves fia, Rafael halálosan megsérült. Tíz unokája és egy dédunokája gyászolja.

Két nappal halála előtt a YouTube-on jelentette be, hogy új szólóanyagot tervez kiadni a Universal Music Grouppal együttműködve, ebben azt mondta, reményei szerint még március 6-a, a születésnapja előtt megjelenik.

Halálának okát egyelőre nem tették közzé.

Az eredeti lánybandából egyébként már csak Diana Ross van életben: Barbara Martin tavaly márciusban hunyt el – szintén – 76 évesen, halálát éppen Mary Wilson jelentette be akkor...

 

Supremes, Dreamgirls, Mary Wilson, Diana Ross, Florence Ballard, Barbara Martin, gyász, Motown

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek