Mekkora esélye van egy induló party zenekarnak jelen pillanatban?

2020/09/28  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Bátran kijelenthetjük: nulla. Kivéve persze, ha olyan támogatója akad, aki kitart mellette, amíg a helyzet jobbra nem fordul. Még jóval a Nagy Víruspara előtt írtak ki egy felhívást, és nem volt mit tenni, be kellett fejezni a projektet: a második hullám kellős közepén megalakult a Jägermeister Brass Band.

Mekkora esélye van egy induló party zenekarnak jelen pillanatban?

A 2019-ben meghirdetett zenekari toborzó felhívásra az ország minden sarkából jelentkeztek tehetséges fiatal zenészek.

A cél az volt, hogy a zenekar alapvetően a modern brass bandekhez (mint például a Lucky Chops) hasonló repertoárt játsszon: népszerű pop, rock és elektronikus zenei számokat újra gondolva fúvós hangszerekre és dobra. Rövid, pörgős, szórakoztató fellépésekről álmodtak, amelyek garantáltan beindítják az estét. Mire célba értek azonban, sajnos eltűntek az esték és a fellépéseket is sorra mondják le a zenekarok.

Tisztelet a szervezőknek, hogy így is végigvitték a projektet. A háromtagú zsűri kiválasztotta a huszonkét legjobbat: 3 dobost; 3 bariton szaxofonost; 3 alt szaxofonost; 3 tenor szaxofonost; 3 harsonást; 4 tubást és 3 trombitást. Ők voltak a finalisták, végül a közönségszavazatok döntötték el, hogy kik kerültek be a zenekarba. Közel tízezren (!!!) voksoltak, a végeredmény pedig egy izgalmas, igazi karakterekből álló csapat lett, akik bármit eljátszanak, nem ijednek meg a kihívásoktól.   

A Jägermeister Brass Band tagjai:

Erdei Sára tenorszaxofonos, Varga Nóri harsonás, Baraciusz Nikosz tubás, Bille Gergő és Szelevényi Vito trombitások, Ördög Krisztián baritonszaxofonos, Gyebróczki Máté és Szabó Sipos Ágoston dobosok, Havlik Márton altszaxofonos.

Egy zárt körű rendezvényen már fel is léphettek, a bemutatkozó koncert repertorája olyan feldolgozásokat tartalmazott mint: Britney Spears – Toxic; Super Mario Medley; Pharrell  Williams – Happy; LMFAO - Party Rock Anthem.  Mi több, a Kelemen Kabátban frontemberével – Horváth Boldival – közösen előadták a népszerű „Nyári gyerekek" című sláger fúvós változatát.

 „Nagyon nehéz egy party zenekarnál hosszú távú tervekről beszélni a jelenlegi helyzetben. A lehetőségeinkhez mérten, szeretnénk minél több releváns helyszínen fellépni. Az álmunk, hogy a jövőben akár önálló, teljesen a zenekarra írt számokkal tudjunk megtölteni egy albumot és valójában az emberek legjobb estéit hozhassuk el..."  – nyilatkozták a zenekaralapítás kitalálói.

Nem titkolt vágyunk, hogy mi is újra felhőtlenül szórakozhassunk,  bár nem vagyunk partiállatok, de most akár egy efféle bulin is tudnánk pörögni ezerrel, a fúvósokat meg amúgy is imádjuk, a brass band-ekről nem is beszélve. Találkozunk valahol, valamikor! Kitartási!

A márkának egyébként ez egy globális programja lehet: a német verzió videójából azért sejthetjük, mi vár ránk – képzeljétek ezt el egy fesztiválon, 23.00 után!

 

 

 

 

Jägermeister Brass Band, party zenekar, zenekaralapítás

 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek