Mamma Mia!

Mekkora esélye van egy induló party zenekarnak jelen pillanatban?

2020/09/28  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Bátran kijelenthetjük: nulla. Kivéve persze, ha olyan támogatója akad, aki kitart mellette, amíg a helyzet jobbra nem fordul. Még jóval a Nagy Víruspara előtt írtak ki egy felhívást, és nem volt mit tenni, be kellett fejezni a projektet: a második hullám kellős közepén megalakult a Jägermeister Brass Band.

Mekkora esélye van egy induló party zenekarnak jelen pillanatban?

A 2019-ben meghirdetett zenekari toborzó felhívásra az ország minden sarkából jelentkeztek tehetséges fiatal zenészek.

A cél az volt, hogy a zenekar alapvetően a modern brass bandekhez (mint például a Lucky Chops) hasonló repertoárt játsszon: népszerű pop, rock és elektronikus zenei számokat újra gondolva fúvós hangszerekre és dobra. Rövid, pörgős, szórakoztató fellépésekről álmodtak, amelyek garantáltan beindítják az estét. Mire célba értek azonban, sajnos eltűntek az esték és a fellépéseket is sorra mondják le a zenekarok.

Tisztelet a szervezőknek, hogy így is végigvitték a projektet. A háromtagú zsűri kiválasztotta a huszonkét legjobbat: 3 dobost; 3 bariton szaxofonost; 3 alt szaxofonost; 3 tenor szaxofonost; 3 harsonást; 4 tubást és 3 trombitást. Ők voltak a finalisták, végül a közönségszavazatok döntötték el, hogy kik kerültek be a zenekarba. Közel tízezren (!!!) voksoltak, a végeredmény pedig egy izgalmas, igazi karakterekből álló csapat lett, akik bármit eljátszanak, nem ijednek meg a kihívásoktól.   

A Jägermeister Brass Band tagjai:

Erdei Sára tenorszaxofonos, Varga Nóri harsonás, Baraciusz Nikosz tubás, Bille Gergő és Szelevényi Vito trombitások, Ördög Krisztián baritonszaxofonos, Gyebróczki Máté és Szabó Sipos Ágoston dobosok, Havlik Márton altszaxofonos.

Egy zárt körű rendezvényen már fel is léphettek, a bemutatkozó koncert repertorája olyan feldolgozásokat tartalmazott mint: Britney Spears – Toxic; Super Mario Medley; Pharrell  Williams – Happy; LMFAO - Party Rock Anthem.  Mi több, a Kelemen Kabátban frontemberével – Horváth Boldival – közösen előadták a népszerű „Nyári gyerekek" című sláger fúvós változatát.

 „Nagyon nehéz egy party zenekarnál hosszú távú tervekről beszélni a jelenlegi helyzetben. A lehetőségeinkhez mérten, szeretnénk minél több releváns helyszínen fellépni. Az álmunk, hogy a jövőben akár önálló, teljesen a zenekarra írt számokkal tudjunk megtölteni egy albumot és valójában az emberek legjobb estéit hozhassuk el..."  – nyilatkozták a zenekaralapítás kitalálói.

Nem titkolt vágyunk, hogy mi is újra felhőtlenül szórakozhassunk,  bár nem vagyunk partiállatok, de most akár egy efféle bulin is tudnánk pörögni ezerrel, a fúvósokat meg amúgy is imádjuk, a brass band-ekről nem is beszélve. Találkozunk valahol, valamikor! Kitartási!

A márkának egyébként ez egy globális programja lehet: a német verzió videójából azért sejthetjük, mi vár ránk – képzeljétek ezt el egy fesztiválon, 23.00 után!

 

 

 

 

Jägermeister Brass Band, party zenekar, zenekaralapítás

 

 

Szólj hozzá!


Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán kimaradt öt: Asking Alexandria júliusban újra Budapesten

Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán...

Danny Worsnoppal az élen s új lemezzel tér vissza magyar rajongóihoz az Asking Alexandria. A metalcore csapat július 2-án hetedik albumát mutatja be...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Budapesti Fesztiválzenekar megvalósítja az álmod

Amennyiben az a vágyad, hogy a a BFZ mutassa be – Fischer Iván vezényletével – a darabodat egy nagyszabású szabadtéri koncerten.

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.
Új koncertek