Mekkora esélye van egy induló party zenekarnak jelen pillanatban?

2020/09/28  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Bátran kijelenthetjük: nulla. Kivéve persze, ha olyan támogatója akad, aki kitart mellette, amíg a helyzet jobbra nem fordul. Még jóval a Nagy Víruspara előtt írtak ki egy felhívást, és nem volt mit tenni, be kellett fejezni a projektet: a második hullám kellős közepén megalakult a Jägermeister Brass Band.

Mekkora esélye van egy induló party zenekarnak jelen pillanatban?

A 2019-ben meghirdetett zenekari toborzó felhívásra az ország minden sarkából jelentkeztek tehetséges fiatal zenészek.

A cél az volt, hogy a zenekar alapvetően a modern brass bandekhez (mint például a Lucky Chops) hasonló repertoárt játsszon: népszerű pop, rock és elektronikus zenei számokat újra gondolva fúvós hangszerekre és dobra. Rövid, pörgős, szórakoztató fellépésekről álmodtak, amelyek garantáltan beindítják az estét. Mire célba értek azonban, sajnos eltűntek az esték és a fellépéseket is sorra mondják le a zenekarok.

Tisztelet a szervezőknek, hogy így is végigvitték a projektet. A háromtagú zsűri kiválasztotta a huszonkét legjobbat: 3 dobost; 3 bariton szaxofonost; 3 alt szaxofonost; 3 tenor szaxofonost; 3 harsonást; 4 tubást és 3 trombitást. Ők voltak a finalisták, végül a közönségszavazatok döntötték el, hogy kik kerültek be a zenekarba. Közel tízezren (!!!) voksoltak, a végeredmény pedig egy izgalmas, igazi karakterekből álló csapat lett, akik bármit eljátszanak, nem ijednek meg a kihívásoktól.   

A Jägermeister Brass Band tagjai:

Erdei Sára tenorszaxofonos, Varga Nóri harsonás, Baraciusz Nikosz tubás, Bille Gergő és Szelevényi Vito trombitások, Ördög Krisztián baritonszaxofonos, Gyebróczki Máté és Szabó Sipos Ágoston dobosok, Havlik Márton altszaxofonos.

Egy zárt körű rendezvényen már fel is léphettek, a bemutatkozó koncert repertorája olyan feldolgozásokat tartalmazott mint: Britney Spears – Toxic; Super Mario Medley; Pharrell  Williams – Happy; LMFAO - Party Rock Anthem.  Mi több, a Kelemen Kabátban frontemberével – Horváth Boldival – közösen előadták a népszerű „Nyári gyerekek" című sláger fúvós változatát.

 „Nagyon nehéz egy party zenekarnál hosszú távú tervekről beszélni a jelenlegi helyzetben. A lehetőségeinkhez mérten, szeretnénk minél több releváns helyszínen fellépni. Az álmunk, hogy a jövőben akár önálló, teljesen a zenekarra írt számokkal tudjunk megtölteni egy albumot és valójában az emberek legjobb estéit hozhassuk el..."  – nyilatkozták a zenekaralapítás kitalálói.

Nem titkolt vágyunk, hogy mi is újra felhőtlenül szórakozhassunk,  bár nem vagyunk partiállatok, de most akár egy efféle bulin is tudnánk pörögni ezerrel, a fúvósokat meg amúgy is imádjuk, a brass band-ekről nem is beszélve. Találkozunk valahol, valamikor! Kitartási!

A márkának egyébként ez egy globális programja lehet: a német verzió videójából azért sejthetjük, mi vár ránk – képzeljétek ezt el egy fesztiválon, 23.00 után!

 

 

 

 

Jägermeister Brass Band, party zenekar, zenekaralapítás

 

 

Szólj hozzá!


Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek újraosztását követelik a cigányzenészek

Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek...

A HVG számolt be arról, hogy csütörtökön kb. 70 muzsikus gyűlt össze az Emmi előtt, majd zeneszóra jelképesen összetörtek egy hegedűt, amit...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A zenét Hrutka Róbert szerezte, Dr. Csernust Bányai Kelemen Barna alakítja

A Toxikoma című film egyik dalbetétjéből most klip is készült. A filmnek – amely Szabó Győző azonos című könyvéből készült – és a klipnek egyaránt a tehetséges ifjú színész, Molnár Áron a főhőse.

Sipos Tomi lesz a hobbizenekarnak indult Mitar vendége a Metro Klubban

Kellemes hobbinak indult, majd sok-sok munka és tanulás után most ott tartanak, hogy megjelent az első lemezük, amelyet ma be is mutatnak a Metró klubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek