Mi is volt ez a Rammstein-kavarás?

2022/09/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Most, hogy tuti jönnek, visszalapoztunk az archívumunkban, mert már nem emlékeztünk, hogyan sikerült valakiknek lóvá tenniük az egész magyar sajtót (is).

Mi is volt ez a Rammstein-kavarás?

Az úgy volt, hogy 2022. május 4-én felröppent a magyar sajtóban a hír, hogy 2023. augusztus 10-én a Groupama Arénába ér a zenekar Zeit elnevezésű turnéja. Akkori cikkünkben azt írtuk a sajtóértesülések alapján, hogy a turné 2022. május 15-én kezdődik Prágában, s a hivatalos oldalon közöltek alapján – legalábbis azt hittük, hogy azt látjuk – további dátumokat és helyszíneket is megadtunk.

Aztán teljesen elvesztítettük a fonalat.

De mások is. Egy 2022. augusztus 4-én keltezett cikkben azt írják, hogy

"A RAMMSTEIN a tervek szerint május 15-én kezdi meg a zenekar 2022-es turnéjának európai szakaszát a csehországi Prágában."

Szóval, eddigre már a zenekar megjárta Prágát:

A májusi cikkünkben megnevezett koncertekről kiderült, hogy némelyik pontos, némelyik fals, de jöttek hozzá újabb helyszínek és dátumok is.

A bocsánatkérő cikkünkben azt írtuk, hogy Rammstein-fanklubja hivatalosan is cáfolta a turnéról szóló híreket. A RammsteinWorld azt is tudatta: amennyiben lesz turné, azt az együttes, valamint a hivatalos jegyárusító cégek maguk fogják bejelenteni.

Most, hogy hivatalosan is bejelentették a turnét, nem igazán tudjuk, hogy a májusban szélnek eresztett hír hozói rossz szándékkal jártak-e el, vagy a menedzsment hibázott valahol, esetleg visszaélt valaki a félinfókkal, és olyan dátumok és helyszínek mentek ki, amelyeket nem egyeztettek véglegesen, mindenesetre fura dolog lenne féligazságokkal teli infókat szétkürtölni azoknak, akik valamilyen módon hasznot akartak húzni a dologból. De már bármit el tudunk képzelni.

Viszont most már nem a képzeletünkre van bízva a dolog, a Rammstein tegnap bejelentette: 2023-ban is visszatérnek az európai stadion turnéjukkal – immár harmadik alkalommal.

Ezeket a dátumokat most TÉNYLEG a Rammstein oldaláról másoltuk ki (és ugyanezeket tette közzé a koncertfolyamot szervező Live Nation is):

22.05.2023 Litauen, Vilnius, Vingio Parkas
27.05.2023 Finnland, Helsinki, Olympiastadion
28.05.2023 Finnland, Helsinki, Olympiastadion
02.06.2023 Dänemark, Odense, Dyrskueplads
07.06.2023 Deutschland, München, Olympiastadion
08.06.2023 Deutschland, München, Olympiastadion
14.06.2023 Slowakei, Trenčín, Trenčín Airport
17.06.2023 Schweiz, Bern, Stadion Wankdorf
18.06.2023 Schweiz, Bern, Stadion Wankdorf
23.06.2023 Spanien, Madrid, Estadio Cívitas Metropolitano
26.06.2023 Portugal, Lissabon, Estádio Da Luz
01.07.2023 Italien, Padova, Stadio Euganeo
06.07.2023 Niederlande, Groningen, Stadspark
11.07.2023 Ungarn, Budapest, Puskás Aréna


15.07.2023 Deutschland, Berlin, Olympiastadion
16.07.2023 Deutschland, Berlin, Olympiastadion
22.07.2023 Frankreich, Paris, Stade de France
26.07.2023 Österreich, Wien, Ernst-Happel-Stadion
30.07.2023 Polen, Chorzów, Stadion Śląski
04.08.2023 Belgien, Brüssel, King Baudouin Stadium

Hogy pontosan mit jelent ez a turné, arról már számtalan újság beszámolt idén: akkora színpadot, ami időnként túllóg a stadion tetején is, tűzzel és lánggal bevilágított show-t, tökéletesen hangszerelt zenekart, a Rammstein színpadi humorát és szenvedélyét – és mindezt stílusban, méretben és minőségben valóban egyedülálló módon prezentálva. Így teljesen logikus, hogy a Rammstein minden rajongójának és a rajongóvá most válóknak újabb esélyt kínál, hogy élőben megtapasztalhassák „gigantikus show”-jukat (Rolling Stone), amitől az európai stadionok megremegnek” (Nordkurier) „rengeteg tűzijátékkal, durranással és füsttel (Sueddeutsche Zeitung).

A jegyvásárlásról az alábbiakat érdemes tudni:

  • Jegyek szeptember 8-án, csütörtökön 10 órától kaphatók. A budapesti belépők a www.livenation.hu oldalon keresztül érhetők el. A turnéval kapcsolatos információk és hivatalos jegyértékesítési linkek a rammstein.com/tickets oldalon találhatók.
  • A Rammstein rajongói klub, a “LIFAD” tagjainak elővásárlási lehetőséget biztosítanak szeptember 6-án 10 órától, 24 órán keresztül.
  • A Live Nation azt avasolja, hogy minden rajongó, aki szeretne jegyet vásárolni, előzetesen hozzon létre ügyfélfiókot a hivatalos jegyterjesztőnél, hogy később, az értékesítés kezdetén gyorsabban tudja lebonyolítani a rendelési folyamatot.
  • A Rammstein jegyek személyre szabottak. Ez azt jelenti, hogy minden belépő az adott jegyen megnevezett személyhez kötődik, így a névre szóló Rammstein belépők átruházása vagy bármilyen továbbítása tilos. Ezzel kapcsolatos további részletek a hivatalos jegyértékesítő oldalán találhatók, illetve a jegyvásárlás folyamatában kaphatók. Ez a speciális és tudatos szabályozás azt a célt szolgálja, hogy minél több rajongónak legyen esélye tisztességes, és nem túlzott áron történő jegyvásárlásra.

 

 

 

Rammstein, ZEIT turné, Puskás Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek