Mi lesz veled, zeneipar? Kivételesen nem ONLINE konferencián tárgyalják meg a kérdést

2020/10/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az idei év, bárhogy is nézzük a COVID éve: átszervezések, lemondások, gazdasági zátonyok, szigorítások, tiltások. A „vis major” mega szintű megvalósulása és újraértelmezése. Kevesen éltünk meg korábban ennyire nehéz időszakot, kevesen éreztük magunkat ennyire segítség nélkül hagyva. Mikor, ha nem egy ilyen évben van a legnagyobb szükség egymásra és összefogásra? Mikor, ha nem egy ilyen évben van a legnagyobb szükség a szakmai párbeszédre?

Mi lesz veled, zeneipar? Kivételesen nem ONLINE konferencián tárgyaljják meg a kérdést

A Music Hungary Konferencia minden évben a szakmai diskurzus tere – idén sem lesz ez másként. Elengedhetetlen, hogy a szakemberek és az érintettek együtt próbálják újraindítani a zeneipart, közösen kell szembenézniük az új kihívásokkal, amiket 2020 elénk görgetett, ezért, amíg a törvényi szabályozás engedi, a konferenciát továbbra is élőben, a veszprémi Hangvillában tartják meg. (Abban az esetben azonban, ha a járványhelyzet kedvezőtlenül alakul, a konferenciát online tartják meg és a teljes jegyár visszatérítésre kerül.)

A szövetségnek kiemelten fontos, hogy biztonságosan, a járványügyi rendelkezéseket maradéktalanul betartva működjön a rendezvény, ezért a korábbi évekhez képest változtattak néhány dolgon:

  • a belépő mellé mindenkinek maszkot biztosítanak,
  • a bejáratnál lázat mérnek,
  • a lehető legkevesebb kontaktushelyzet kialakítása miatt idén nem készülnek meleg étkeztetéssel, de egy kis csomagolt snackkel igen,
  • a termeket felkészítik a megfelelő távolság betartására és rendszeresen fertőtlenítenek a rendezvény alatt
  • egyes paneleket a távol maradóknak is követhetővé teszik.

A második napra fórum jellegű kerekasztal-beszélgetéseket szerveznek a legfontosabb kérdéskörökben, melyekre az előzetes regisztráció is hamarosan elérhető lesz

Akit érdekel a zeneipar sorsa, annak november 9-10-én Veszprémben lehetősége lesz megvitatni a közös dolgainkat. A konferencia vendége lesz többek között Szilágyi Dávid, a PricewaterhouseCoopers (PwC) Magyarország képviselője, aki az áfacsökkentésről készült hatástanulmány eredményeit mutatja be majd. "MI IS PÉNZBŐL ÉLÜNK" címmel

a piszkos anyagiakról is szó lesz: vonzó-e vajon a zenei életpálya anyagi szempontból, ha az átlagbérek évek óta nem emelkedtek, ha nincsen semmi biztosíték arra, hogy ínséges, hovatovább világjárvány idején is megélhetést biztosítson az állam a zenészeknek.
Meghívottak: Meczner Vera, Főző Zsolt, Pécsi Szabó Dénes, Tóth Péter Benjámin. A ProArt jelentés immár 5 éve a magyar zeneipar legátfogóbb és legnagyobb éves adatgyűjtése és kutatása. Most, a 2020-as évben is részletes jelentés készült a könnyűzenéről és ezzel együtt a vírushelyzet okozta aktualitásokról. Az idei jelentést Főző Zsolt, a Hétfa Kutatóintézet vezető elemzője prezentálja majd.

 

Music Hungary Konferencia, Veszprém, Hangvilla

 

 

Szólj hozzá!


Magyartanár a Hooligans új basszerosa

Magyartanár a Hooligans új basszerosa

A bandatagok vasárnap este mutatták be az új basszusgitárosukat egy videóban, ezt mi is megosztottuk a FB oldalunkon, de ha valaki mégsem látta volna...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Dánielfy Gergő élete kész színház

A Részeg Álom a Dánielfy Gergő és az Utazók most megjelent albumának legelső klipes dala, az új anyag viszont több mint egy album, mivel egy színházi darab soundtrackje, amit Gergő egy osztálytársával közösen talált ki és maga ad elő.

Ahol a kutya nem nézi meg az oltásidat

Lengyelországban nem ellenőrzik az oltási igazolványokat, de ezt nem is tehetnék meg, ugyanis Lengyelországban nem hoztak olyan szabályozást, ami ezt lehetővé tenné – írja az Azonnali.
Új koncertek