Mi lesz veled, zeneipar? Kivételesen nem ONLINE konferencián tárgyalják meg a kérdést

2020/10/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az idei év, bárhogy is nézzük a COVID éve: átszervezések, lemondások, gazdasági zátonyok, szigorítások, tiltások. A „vis major” mega szintű megvalósulása és újraértelmezése. Kevesen éltünk meg korábban ennyire nehéz időszakot, kevesen éreztük magunkat ennyire segítség nélkül hagyva. Mikor, ha nem egy ilyen évben van a legnagyobb szükség egymásra és összefogásra? Mikor, ha nem egy ilyen évben van a legnagyobb szükség a szakmai párbeszédre?

Mi lesz veled, zeneipar? Kivételesen nem ONLINE konferencián tárgyaljják meg a kérdést

A Music Hungary Konferencia minden évben a szakmai diskurzus tere – idén sem lesz ez másként. Elengedhetetlen, hogy a szakemberek és az érintettek együtt próbálják újraindítani a zeneipart, közösen kell szembenézniük az új kihívásokkal, amiket 2020 elénk görgetett, ezért, amíg a törvényi szabályozás engedi, a konferenciát továbbra is élőben, a veszprémi Hangvillában tartják meg. (Abban az esetben azonban, ha a járványhelyzet kedvezőtlenül alakul, a konferenciát online tartják meg és a teljes jegyár visszatérítésre kerül.)

A szövetségnek kiemelten fontos, hogy biztonságosan, a járványügyi rendelkezéseket maradéktalanul betartva működjön a rendezvény, ezért a korábbi évekhez képest változtattak néhány dolgon:

  • a belépő mellé mindenkinek maszkot biztosítanak,
  • a bejáratnál lázat mérnek,
  • a lehető legkevesebb kontaktushelyzet kialakítása miatt idén nem készülnek meleg étkeztetéssel, de egy kis csomagolt snackkel igen,
  • a termeket felkészítik a megfelelő távolság betartására és rendszeresen fertőtlenítenek a rendezvény alatt
  • egyes paneleket a távol maradóknak is követhetővé teszik.

A második napra fórum jellegű kerekasztal-beszélgetéseket szerveznek a legfontosabb kérdéskörökben, melyekre az előzetes regisztráció is hamarosan elérhető lesz

Akit érdekel a zeneipar sorsa, annak november 9-10-én Veszprémben lehetősége lesz megvitatni a közös dolgainkat. A konferencia vendége lesz többek között Szilágyi Dávid, a PricewaterhouseCoopers (PwC) Magyarország képviselője, aki az áfacsökkentésről készült hatástanulmány eredményeit mutatja be majd. "MI IS PÉNZBŐL ÉLÜNK" címmel

a piszkos anyagiakról is szó lesz: vonzó-e vajon a zenei életpálya anyagi szempontból, ha az átlagbérek évek óta nem emelkedtek, ha nincsen semmi biztosíték arra, hogy ínséges, hovatovább világjárvány idején is megélhetést biztosítson az állam a zenészeknek.
Meghívottak: Meczner Vera, Főző Zsolt, Pécsi Szabó Dénes, Tóth Péter Benjámin. A ProArt jelentés immár 5 éve a magyar zeneipar legátfogóbb és legnagyobb éves adatgyűjtése és kutatása. Most, a 2020-as évben is részletes jelentés készült a könnyűzenéről és ezzel együtt a vírushelyzet okozta aktualitásokról. Az idei jelentést Főző Zsolt, a Hétfa Kutatóintézet vezető elemzője prezentálja majd.

 

Music Hungary Konferencia, Veszprém, Hangvilla

 

 

Szólj hozzá!


Már 15 éve (zen)élnek egy Képzelt Városban

Már 15 éve (zen)élnek egy Képzelt Városban

A Képzelt Város november 4-én, az A38 Hajón ünnepli 15. születésnapját. A különleges estén a zenekar a teljes eddigi életművéből...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Ezek a legjobb magyar klipek!

Legalábbis az 5. Magyar Klipszemle zsűrije szerint. A budapesti Akvárium Klubban 35 díjat osztottak ki az elmúlt két év legjobb klipjeiből.

Carbonziált filmzenék és filmesített carbondalok az Urániában

A Crossover Uránia a Nemzeti Filmszínház műfajokon átívelő koncertsorozata, ahol minden előadó valamilyen különleges produkcióval lép színpadra, november 12-én például a Carbonfools ad különleges koncertet.
Új koncertek