Mi történik, ha találkozik egy chilei gitáros, egy magyar cimbalmos és egy eszkimó zongorista?

2021/06/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Ez nem egy vicc kezdőmondata, sőt, egyáltalán nem vicces, viszont szellemes: elkészült a legújabb világzenei, a pandémiát kicselező produkció, a Music Match.

Mi történik, ha találkozik egy chilei gitáros, egy magyar zongorista, egy busman bőgős és egy eszkimó cimbalmos?

Számtalanszor előfordul, hogy a zenész fejében megszületik egy ötlet, ami csak egy elszálló dallam marad, és feledésbe merül. A Music Match segítségével viszont minden fiókban pihenő ötlet kész alkotássá fejlődhet – és a közönség elé is kerülhet. 

Miről is szól ez pontosan?

A platform felületén zenészek feltöltik ötleteiket, zenei témáikat, amelyeket bárki letölthet és hozzáadhatja saját dallamvilágát, ezáltal valami teljesen újat létrehozva. Az alkalmazás biztosítja a felhasználók számára, hogy országokat átívelően valódi zenei műveket hozzanak létre anélkül, hogy találkoznának. A működési mechanizmus pedig rendkívül egyszerű: töltsd fel az általad felvett dallamot, mások pedig letölthetik, majd hozzáadva saját hangszereiken lejátszott ötleteiket, ismét feltölthetik a módosított darabot a felületre. 

Az oldal további újdonsága az úgynevezett dallamevolúció, hiszen amikor a zenealkotás folyamata elindul, a feltöltött dallamok élete pontosan nyomon követhető. Emellett a folyamatba bárki bármikor szabadon becsatlakozhat és hozzájárulhat egy új dal születéséhez, így akár számos résztvevővel, hatalmas közös projektek is kialakulhatnak. 

"A Music Match egy egyszerű és hatékony lehetőség a sikeres alkotómunkára. Hívhatjuk egy randialkalmazásnak is, ahol a zene közös nyelvét felhasználva nemcsak találkozhatnak, hanem valami igazán értékeset: saját dalokat hozhatnak létre úgy, hogy közben megismerik egymást" – mondták el a készítők, a Brandlift nevű digitális ügynökség munkatársai.

A pandémia alatt több olyan zenei produkció is készült, amikor kényszerből ugyan, de a határokon átívelően hoztak létre zenei közösségek új alkotásokat. Ha van valami nyereség, amit ebből a katasztrofális helyzetből kihozhatunk, az az a gondolat, amit ez a platform most örökségként átvett: a zene nem ismer határokat és a közösség összetartó ereje, kreativitása fontosabb, mint valaha.

 

 

 

Music Match, közösségi dalszerzés, dallamevolúció

 

 

Szólj hozzá!


A zenés, táncos rendezvényekre nem vonatkozik az enyhítés

A zenés, táncos rendezvényekre nem vonatkozik az...

A kormány úgy döntött, hogy az 5,5 millió oltás elérése után védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba, éttermekbe, strandokra...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.

A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a...

Moszkvában betiltották az 500 fősnél nagyobb rendezvényeket

Betiltotta az 500 fősnél nagyobb bel- és kültéri rendezvényeket az orosz fővárosban a koronavírus okozta járványhelyzet romlása miatt kedden Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester.

100 magyar zenekar: nagyon készül a nyár zárására a SZIN

A hazai zenekarok legnagyobb találkozója lesz idén a Szegedi Ifjúsági Napok. A szervezők eddig mintegy 100 magyar zenekart és előadót jelentettek be, de még jövögetnek majd új nevek. A SZIN idén egy napot még rá is húz, az így ötnapos buli augusztus 25-29 között lesz, a szegedi Partfürdőn.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek