Mi történik, ha találkozik egy chilei gitáros, egy magyar cimbalmos és egy eszkimó zongorista?

2021/06/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Ez nem egy vicc kezdőmondata, sőt, egyáltalán nem vicces, viszont szellemes: elkészült a legújabb világzenei, a pandémiát kicselező produkció, a Music Match.

Mi történik, ha találkozik egy chilei gitáros, egy magyar zongorista, egy busman bőgős és egy eszkimó cimbalmos?

Számtalanszor előfordul, hogy a zenész fejében megszületik egy ötlet, ami csak egy elszálló dallam marad, és feledésbe merül. A Music Match segítségével viszont minden fiókban pihenő ötlet kész alkotássá fejlődhet – és a közönség elé is kerülhet. 

Miről is szól ez pontosan?

A platform felületén zenészek feltöltik ötleteiket, zenei témáikat, amelyeket bárki letölthet és hozzáadhatja saját dallamvilágát, ezáltal valami teljesen újat létrehozva. Az alkalmazás biztosítja a felhasználók számára, hogy országokat átívelően valódi zenei műveket hozzanak létre anélkül, hogy találkoznának. A működési mechanizmus pedig rendkívül egyszerű: töltsd fel az általad felvett dallamot, mások pedig letölthetik, majd hozzáadva saját hangszereiken lejátszott ötleteiket, ismét feltölthetik a módosított darabot a felületre. 

Az oldal további újdonsága az úgynevezett dallamevolúció, hiszen amikor a zenealkotás folyamata elindul, a feltöltött dallamok élete pontosan nyomon követhető. Emellett a folyamatba bárki bármikor szabadon becsatlakozhat és hozzájárulhat egy új dal születéséhez, így akár számos résztvevővel, hatalmas közös projektek is kialakulhatnak. 

"A Music Match egy egyszerű és hatékony lehetőség a sikeres alkotómunkára. Hívhatjuk egy randialkalmazásnak is, ahol a zene közös nyelvét felhasználva nemcsak találkozhatnak, hanem valami igazán értékeset: saját dalokat hozhatnak létre úgy, hogy közben megismerik egymást" – mondták el a készítők, a Brandlift nevű digitális ügynökség munkatársai.

A pandémia alatt több olyan zenei produkció is készült, amikor kényszerből ugyan, de a határokon átívelően hoztak létre zenei közösségek új alkotásokat. Ha van valami nyereség, amit ebből a katasztrofális helyzetből kihozhatunk, az az a gondolat, amit ez a platform most örökségként átvett: a zene nem ismer határokat és a közösség összetartó ereje, kreativitása fontosabb, mint valaha.

 

 

 

Music Match, közösségi dalszerzés, dallamevolúció

 

 

Szólj hozzá!


Októberben PirosLábos a Szentendrei-szigeten

Októberben PirosLábos a Szentendrei-szigeten

2021. október 2-án nehezített pályán, de újra megrendezésre kerül a PirosLábos(ka), a kulturális portékák vására.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Hivatalosan is megsemmisítik Pécsen a tangózást tiltó rendeletet

A szeptember 22. és 26. között zajló, idén 30. alkalommal megrendezendő Pécsi Napok fesztiválon a koncertek mellett megrendezik a Pécsi Tangó Ünnepet és a 25. Európai Bordalfesztivált is.

Music Hungary: Vajon lesznek fesztiválok 2022 nyarán?

Jó lenne erre a kérdésre erőteljes bólogatással (headbang?) felelni, de egyelőre óvatosan biccentünk. November 17-18-án a veszprémi Hangvillában tartja szokásos évi konferenciáját a Music Hungary Szövetség, ahol erről is szó lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek