Mit találsz a szavakon túl? Magyarul szól a Platon Karataev harmadik lemeze

2022/01/25  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A 'Partért kiáltó' a Platon Karataev első magyar nyelvű anyaga, sorban pedig a harmadik lemez a For Her (2017) és az Atoms (2020) után. Az új lemezt a zenekar január 28-án mutatja be az Akvárium Klubban.

Mit találsz a szavakon túl? Magyarul szól a Platon Karataev harmadik lemeze

A lemezhez kapcsolódóan a Prae kiadó gondozásában megjelenik egy kötet is, mely a dalszövegeket tartalmazza, Dobos Emőke illusztrációival, Győrffy Ákos utószavával és Vecsei H. Miklós ajánlásával.

Három mondatot emelnénk ki a zenekar hozzánk eljuttatott ajánlójából:

"Számomra ezzel a lemezzel mostanra érett be a Platon igazán" – mondta el Balla Gergely a lemezhez kapcsolódóan.

"A Partért kiáltó mindenképpen a Platon legambíciózusabb vállalkozása eddig zeneileg és szövegileg is, és gyakran olyan területekre kalandozik ez a lemez, amilyenekre két éve talán még nem is mertünk gondolni" – tette hozzá Sallai László.

"Néha azt érzem, hogy nem is szeretnék beszélni erről a lemezről, csak örülnék, ha eljutna azokhoz, akiknek be fog találni a dalok lelkisége" – mesélte Czakó-Kuraly Sebestyén.

Szerintünk egy albumról ez is elég meggyőző pár mondat, aki pedig jobban meg akarja ismerni az új anyagot, annak hónap végén az Akváriumban lesz randija a zenekarral.

A Lev Tolsztoj karakteréről elnevezett zenekar 2016-ban alakult, Budapesten. Még ebben az évben a Kikeltető tehetségkutató döntőjéig jutottak, első kislemezünk, az Orange Nights pedig a hazai elismertség mellett a német és brit virális listákra is felhelyezte a zenekart Spotify-on. Az együttes olyan nemzetközi fesztiválokon lépett már fel, mint a Reeperbahn, Waves Vienna, Zandari Festa Seoul vagy a Liverpool Sound City, itthon pedig telt házas koncerteket adott már a MÜPÁ-ban, az A38-on és az Akvárium NagyHallban is. A zenekar a tavalyi, Atoms című lemezével ellépett az eddigi akusztikus iránytól egy hangosabb, grandiózusabb hangzás felé. Az album a legbelsőbb énünk kereséséről és minden megkérdőjelezéséről szól, a dalokban hol önmagunk felé zuhanunk, hol éppen attól távolodunk. Ezen a spirálon kering tovább az együttes új, Partért kiáltó című lemeze, mely a zenekar első magyar nyelvű albuma. A dalok fő témája az énvesztés, a határtalansággal való talákozás, valamint az azonosság- és egységélmények. A zenekar a hazai turné mellett májusban egy Európa turné keretein belül is bemutatja élőben az új dalokat.

 

Platon Karataev, Partért kiáltó, lemezbemutató, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


Iggy Pop kapta a 2022-es Polar Music-díjat

Iggy Pop kapta a 2022-es Polar Music-díjat

Iggy Pop – született James Newell Osterberg – pár napja egy ünnepélyes díjátadó gálán vette át Stockholmban a 2022-es Polar Music Prize-ot....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Állva ünnepelték a cannes-i fesztiválon az Elvis-film két főszereplőjét

A Király életének számos eddig nem ismert epizódját bemutató, pergő ritmusú alkotás díszbemutatóját szerda este tartották.

Összeállt a Party a Szigeten

Újabb előadók nevei kerültek napvilágra a Sziget idei felhozatalából, ezúttal a Ticketswap Party Aréna fellépőiből válogatva. Azt már korábbról is tudjuk, hogy fellép Alan Walker, Steve Aoki, Apashe vagy NGHTMRE, és arról is volt szó, hogy lesz egy dedikált napja az elrow-nak és a Q-Dance-nek is. Most további részletekkel szolgálunk.
Új koncertek