Nagykoncerttel és vendégekkel ünnepli 30. születésnapját a Parno Graszt

2022/06/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Három évtizede robbantja a hangulatot a zseniális banda a hazai és a nemzetközi fesztiválok nagyszínpadain, zsebeli be a díjakat és toplistás helyezéseket. Az évfordulót a Budapest Park színpadán ünneplik meg július 21-én.

Fotó: Gyetvai Stúdió

A zenekar tagjai a Nyíregyházától 15 km-re lévő Paszab faluból származnak és a család tagjai a mai napig ott élnek. A 30 éve létező banda az elmúlt három évtizedben meghódította nemcsak a hazai fesztiválok nagyszínpadait, hanem a nemzetközi világzenei színpadokat is. Elképesztő bulikat muzsikálnak, ami magával ragad mindenkit a világ bármely pontján.

2002-ben robbant be a köztudatba a zenekar, amikor első lemezük a „Rávágok a zongorára” az európai rádiók által összeállított legrangosabb nemzetközi világzenei toplista, a World Music Charts Europe 7. helyére került. Azóta számtalan díjat, elismerést gyűjtöttek be, zenéjükkel bejárták szinte az egész világot, koncerteztek Európa szinte összes országában, Kínában, Indiában, az USA-ban, Mexikóban, Dél-Koreában, Izraelben.

A zenekar alapvetően autentikus cigány zenét játszik, de számtalan saját szerzeményük, illetve egyedi feldolgozásuk és kollabjuk is van (Quimby, AC/DC, Bohemian Betyars stb.) dalok). Koncertjeiken máshoz nem hasonlítható dinamikus előadásmódjukkal, a színpadról áramló energiájukkal jellemzően szinte „felrobbantják a nézőteret”.

2016-ban a „Már nem szédülök” című.szerzeményük „A Dal” Eurovizíós Dalfesztivál válogatójának döntőjébe.

 

 

Budapest Park-béli vendégeik:
Tóth Gabi   
Mező Misi (Magna Cum Laude)    
Járai Márk (Halott Pénz)   
Punnany Massif   
Bohemian Betyars   
Szirota Jennifer (Zenevonat)

Parno Graszt, jubileumi koncert, születésnap, Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


 A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

Számos nagyszerű előadással bővül a Müpa téli kínálata: egy évfordulóját ünneplő legendás együttes mellett rendhagyó koncerttel érkezik a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a Facebookon.

Beton.Hofi, Gerendás Dani, Járai Márk és sokan mások a veszprémi KEMP-en

A tavalyi sikeres első kört követően a Banana Records ismét megrendezi a KEMP-et: 2022 október 6-9. között Veszprémben tér vissza a dalszerző tábor.
Új koncertek