Nélkülük másképpen alakult volna az elmúlt 30 év

2021/12/31  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Magyar DJ és Producer Egyesület ("DJ Szövetség") megtartotta idei, különleges díjátadóját.

Nélkülük másképpen alakult volna az elmúlt 30 év

Normál üzemmódban a DJ Szövetség tagjai minden évben megszavazzák az előző év legjobb teljesítményeit, azaz az év mainstream és underground DJ-jét, az év producerét és az év felfedezettjét. A 2020-as év azonban sajnos minden volt, csak nem normál üzemmód.

A Covid-járvány és az ezzel járó korlátozások miatt a 2019-re vonatkozó díjak átadására a szokásos tavaszi időpont helyett csak az év végén kerülhetett sor, ráadásul online formában. A 2020-as év jelentős részében (és sajnos ez 2021 egy részére is igaz) egyáltalán nem tudtak dolgozni a DJ-k, nem voltak bulik, nem volt pezsgés, mozgás a szakmában, így aztán kimagasló teljesítmények sem tudtak születni.

Emiatt egyszeri és megismételhetetlen alkalommal azt keresték, kik voltak azok a meghatározó szereplők a szakmában, akik nélkül egészen máshogy alakult volna az elmúlt kb. 30 év. Így született meg két új díj, amelyek átadására egyetlen alkalommal, kizárólag idén került sor.

Az INNOVÁTOR DÍJAT a legnagyobb újítónak, egy formabontó, paradigmaváltást hozó, a hazai világot teljesen új pályára állító személyiségnek ítélte oda a DJ Szövetség Elnöksége.

Bár ő is R&B, hip-hop és soul zenével kezdte kortársaihoz hasonlóan, de már a 90-es évek elején ráállt a techno-house vonalra, és vitte magával a DJ-szakmát és a közönséget egyaránt. A Freee Magazin megalapításával óriási hatást gyakorolt a magyar elektronikus zenei közegre, DJ-ként pedig a mai napig kultikus tisztelet övezi.

A díjazott: DJ BUDAI

Az INSPIRÁTOR DÍJAT a DJ Szövetség tagságának szavazatai alapján kapta meg az a DJ, aki a legnagyobb példakép, aki miatt sokan maguk is diszkósok lettek, illetve elkezdték komolyan, céltudatosan űzni ezt a mesterséget.

Közel 40 éves pályafutása során többféle stílust is játszott már, a funkytól a rockon át az EDM-ig, de mindig hitelesen, teljes gőzzel, és újra és újra képes volt megújulni. Olyannyira, hogy a mai napig nemhogy aktív, de még mindig az egyik legerősebb név a plakátokon, a klubokban, bárhol, bármikor, minden korosztály számára. Több, mint DJ: igazi popsztár és showman.

A díjazott: BÁRÁNY ATTILA

Az ÉLETMŰDÍJAT természetesen nem érintették a korlátozások, ezért annak átadására idén is sor került.

A 90-es években minden jelentős klubban megfordult házigazdaként Budapesten és a Balatonon egyaránt, a Fortunától a Panorámán és a Hully Gullyn át a Romkertig. Mindig kerülte a felhajtást, nem akart sztár lenni - de erre nem is volt szüksége, a minőségi zene, a tökéletes precizitás és megbízhatóság önmagáért beszélt. Ma már nem igazán aktív, élvezi a családi életet, de nem hisszük, hogy nem jön el egyszer az az idő, amikor egy-egy különleges alkalommal újra a pultban láthatjuk. Reméljük!

 A díjazott: DJ 5VÖS (ÖTVÖS LÁSZLÓ)

Gratulálunk!

 

DJ Szövetség, díjátadó

 

 

Szólj hozzá!


Az egész bázis minket bámult... – Quixotic a legújabb TopGun film előtt tiszteleg

Az egész bázis minket bámult... – Quixotic a...

Quixotic újabb klasszikust idéz meg, és Tom Cruise után szabadon, DeLorean és KITT helyett most igazi vadászgépekkel repít minket a 80-as évekbe a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

A Hellfest volt Lemmy egyik kedvenc fesztiválja – gigantikus szobrot avattak a tiszteletére

A francia Hellfest metálfesztivál egy hatalmas szoborral tiszteleg a Motörhead néhai alapítója, Lemmy Kilmister előtt, amelybe elhelyezték hamvainak egy részét is.

Az Omega dobosa nyitja meg az Azok a rockzenészek című fotókiállítást Óbudán

Szalay Zoltán életművéből nyolcvan könnyűzenei témájú fotó látható június 30-tól az Óbudai Társaskör Pincegalériájában. Az "Azok a rockzenészek - Ahogyan Szalay Zoltán látta őket" című tárlatot Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa nyitja meg június 30-án.
Új koncertek