Nem valószínű, hogy Celine Dion egyhamar visszatérhet a színpadokra

2023/12/19  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, 24.hu

Egymillióból egy embert érint az a betegség, amely a nagyszerű énekesnőt leparancsolta a világ színpadairól. A nyilvánosság előtt sem nagyon mutatkozik, legutóbb két hónapja fotózták le, amikor fiait vitte el egy hokimeccsre – írja a 24.hu.

Fotó: AEG Presents Las Vegas

Céline Dion egy nagyon ritka neurológiai rendellenességben szenved, ez az úgynevezett stiff-person-szindróma, ami az izmokat támadja meg, beleértve a hangszálakat és a szívet is.

Az énekesnő még 2022 év végén, videóüzenetben jelentette be, hogy a 2023. február 24. és április 11. közé tervezett „Courage World Tour” koncertjeit – köztük a budapestit – egészségügyi okokból elhalasztja. A halasztásból sajnos nem sokkal utána lemondás lett.

A turné első 52 észak-amerikai koncertje a covid járvány kitörése előtt még megvalósult, a további dátumokat azonban a pandémia miatt Celine kénytelen volt elhalasztani. Mindeközben az énekesnőt a hátát érintő tartós izomgörcsök miatt kezelni kezdték. Állapota akkor orvosai szerint javult, de ahhoz, hogy a maximumot nyújtva színpadra tudjon állni, még időre és további kezelésre van szüksége – szólt annak idején a híradásunk.

Testvére szerint az énekesnő a szörnyű kilátások ellenére is vágyik arra, hogy újra fellépjen.

"A mi és az ő álmaiban is az a cél, hogy visszatérjen a színpadra. Hogy milyen minőségben, azt nem tudom"nyiltakozta Claudette Dion, és azt is elmondta, húga állapota súlyosbodott, mostanra elvesztette az irányítást az izmai felett.

A ritka betegségre a tudomány jelenlegi állása szerint nincs gyógyszer – mivel annyira kevés beteget érint, eleddig nem végeztek vonatkozó kutatásokat.

A rajongói azonban nem maradnak teljesen magukra: minden idők egyik legsikeresebb karácsonyi albuma 25 éves lett: a These Are Special Times az Amazon Music Canada jóvoltából ismét felkerült a boltok polcaira, immáron vinylen is.

 

Celine Dion, betegség

 

 

Szólj hozzá!


Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token  az MVM Dome-ban

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk...

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a május 1-jei tabáni koncertek hagyományát, sajnos, már egyikük sem lehet ott, de mutatjuk, kik igen!

Csak magyar zeneszámok hangzanak majd el a Tour de Hongrie május 9-i szakaszán

Az Él a Zene! elnevezésű kezdeményezés keretén belül május 9-én bizonyos üzletekben és rádióadókon – valamint liftekben – csak magyar dalok szólnak majd, reflektorfénybe helyezve ezáltal a magyar szerzőket és előadókat.
Új koncertek