Nemzetközi filmzeneszerző verseny indult – Hrutka Róbert a zsűriben

2020/09/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Immár második alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerző Versenyt, amely a filmzenei felvételekre szakosodott magyar szimfonikus zenekar, az Inspired Symphony és a Pannónia Stúdió közös kezdeményezése.

Fotó: pexels

A II. Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerző Versenyre beérkezett pályaművek tíz legjobb kompozícióját a szervezők november 20-án teszik közzé a verseny weboldalán, ezekre a közönség november 28-ig szavazhat. Az eredményhirdetés december 1-jén lesz.

A Pannónia Filmzeneszerző Versenyt először 2018-ban hirdették meg, arra Portugáliától Argentínán át Szíriától Tajvanig 129 zeneszerző jelentkezett.

Az idei versenyre október végéig lehet beküldeni a műveket. A tízezer euró összértékű díjazás részeként az első három helyezett alkotó szimfonikus zenekarral rögzítheti a pályaművet, emellett az első és második helyezett werkfilmet is kap a felvételekről.

A versenyre ezúttal is egy kiválasztott magyar film, idén a Kincsem egyik jelenetére komponált szimfonikus zenekari filmzenével lehet nevezni, amely egyedi megoldásokkal ötvözi a szimfonikus zenei megszólalást és a modern elektronikus hangzásokat. A szakemberek a zenei koncepció, a kreativitás, az egyedi stílus, a modern és a klasszikus hangszerek kombinálása, valamint a megvalósítás minősége alapján értékelik a beérkezett műveket. A Kincsem rendezője Herendi Gábor, zeneszerzője Hrutka Róbert volt, mindketten benne lesznek a pályaműveket elbíráló zsűriben.

A nagyérdeműben továbbá három amerikai alkotó, Del Spiva zenei szerkesztő, Michael D. Simon, a verseny korábbi győztese és Chris Bacon filmzeneszerző, valamint Balázs Ádám, az Oscar-díjas Mindenki és az Arany Medve-díjas Testről és lélekről zeneszerzője kapott helyet.

A nevezés a 30 év alatti zeneszerzők számára ingyenes, ezzel is szeretnék ösztönözni a fiatalokat az alkotásra és támogatni a nyerteseket egy saját nagyzenekari showreel bemutatkozó anyag finanszírozásával. De persze a 30 év feletti nevezők is jelentkezhetnek 30 euró nevezési díj megfizetése után.

A jelentkezőknek október 31-ig van lehetőségük feltölteniük a pályamunkákat a verseny weboldalára, a www.pannoniastudio.com/competition-re. A szervezőknek kidolgozott kottát és demo hanganyagot is be kell adniuk. A verseny partnere az Artisjus - Magyar Szerzői Jogvédő Iroda, amely nemzetközi kapcsolatai révén is segíti a verseny meghirdetését.
   

Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerző Verseny, filmzene, pályázat, Hrutka Róbert, Kincsem

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek