Mamma Mia!

Oscar a zsebben– nemsokára Budapestre ér Hans Zimmer turnéja

2022/03/28  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Vasárnap éjjel kiosztották az idei Oscar-díjakat. Egy filmben és két díjban vagyunk érintettek, kétféle módon: Hans Zimmer, a Dűne díjazott zeneszerzője pillanatokon belül fellép Budapesten, s ugyancsak a film kapcsán a Legjobb speciális effektusok elismerést a film magyar berendezője, Sipos Zsuzsanna kapta, gratulálunk.

A most ostromra készülő Odesszában is próbáltak Hans Zimmer zenészei – indul a turné

A Live – Europe Tour 2022 próbái február elején kezdődtek Los Angelesben, Essenben, Berlinben – és az akkor még békésen éldegélő Odesszában.Az Odesszai Opera Orchestra & Friends-t jelenleg Európa minden tájáról érkező zenésztársak támogatják, akik a turné idejére együtt vállalnak szolidaritást és barátságot a békés együttélés szimbólumaként.

A 130 zenésszel utazó turné ellátogat 16 országba és 29 városba  – ez az első ilyen nagyszabású, arénás, nemzetközi turné a járvány kezdete óta. A Hans Zimmer Live 2022. április 11-én, este 8 órakor ér a Budapest Sportaréna színpadára.

Zimmer első turnéja már 2016-ban forradalminak számított a filmzenei koncertek világában, mert teljesen megreformálta az eddigi megszokott formátumot. Létrehozta saját zenekarát, és nagy múltú zenei kollégáit állította a koncertek középpontjába, ötvözve a zenészeit a klasszikus zenekarral. Mind karmesteri mind műsorvezetői szerepet vállalt, betekintést enged a közönségnek az alkotói folyamatba, és anekdotákat idéz a Hollywoodi álomgyárból. Az új produkció megtervezéséhez most is bevonta a legkiválóbb kreatív elméket az amerikai showbizniszből: John Featherstone, világítástervezőt, aki számos nemzetközi rock és pop turnén dolgozott már. Derek McLanet, akinek legutóbbi munkái közé tartozik a Broadway „Moulin Rouge” című musical, és aki a színpad tervezésért, színpadképért volt felelős, illetve egy másik Broadway-rendezőt: Peter Nigrinit /„MJ the Musical”/– aki a háttérvetítést tervezte

Hans Zimmer mögött, több mint 200 zenei projekt van, amelyek összesen több mint 28 milliárd dollár bevételt hoztak a világ jegypénztáraiból. De elismerésekben és díjakban is roppant gazdag: három Golden Globe, három Grammy-díj, egy American Music Award és egy Tony-díj tulajdonosa. 2021-es filmjei között szerepelt a James Bond-film, a NO TIME TO DIE (a legjobb eredeti filmzene díját ezért a főcímdalért a Billie Eilish és Finneas Eilish vehette át az éjszaka) és Denis Villeneuve DŰNE című filmje, amelyek közül az utóbbi számos elismerést kapott, többek között megkapta a (harmadik) Golden Globe-díjat, a Grammy-díjat és Critics Choice Award-jelölést, valamint számos elismerést világszerte – plusz az Oscar most, ami számára a második (Oroszlánkirály), de mintegy 10 jelölést is magáénak tudhat.

 

A főleg női hangokra filmzenén kívül három különálló album is megjelent a Dűnéből: a The Dune Sketchbook (zene a filmzenéből), a Dune (eredeti filmzene) és a The Art and Soul of Dune.

Mivel Hans Zimmer már Európában turnézik, az Oscar-gálán nem lehetett jelen, hajnalban ébresztette fel lánya Amszterdamban, hogy nyert. Átadták neki a kamuoscart (nyilván az eredetit is megkapja majd), aztán lementek a hotel bárjába koccintani :)

P.S. Will Smith ugyan elhozta a legjobb alakításért járó szobrocskát, azonban nem a Richard király című filmben eljátszott szerepéért, hanem a gálán kiosztott pofonjáért fogják most egy darabig emlegetni. (Szerintem jogosan, de ezzel nem biztos, hogy elég PC-k leszünk, úgyhogy ez magánvélemény, nem szerkesztőségi – aszerk.)

***

Ami pedig a keretesünket és Odesszát illeti, ott a zene hangján kérték, hogy repüléstilalmi zóna kijelölését Ukrajna felett:

Hans Zimmer, Odessza, filmzene, turné, Dűne, Oscar-díj

 

 

Szólj hozzá!


Az elmúlt évek érzelmi állapotát foglalta lemezbe Dallos Bogi

Az elmúlt évek érzelmi állapotát foglalta lemezbe...

Dallos Bogi öt év után új albummal jelentkezik, amely mély témákat dolgoz fel széles spektrumon, személyes történetekbe ad betekintést. A fiatal...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Már nem csak a diákok, a tanárok is kedvezménnyel mehetnek a SZIN-re

Gesztus értékű akciót is hirdetett a Tisza-parti fesztivál: év végéig a tavalyi áron dobják piacra a diákbérleteket és ezzel a kedvezménnyel ezúttal a tanárok is élhetnek. SZIN jövőre augusztus 23-26 között jelentkezik, a megszokott helyszínen, az Újszegedi Partfürdőn.

Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma

Megjelenésének 40. évfordulóját ünnepli Michael Jackson (1958-2009) legendás albuma. Ebből az alkalomból a Sony Music az Estate of Michael Jackson szervezettel karöltve kiadta a ”Thriller 40” című albumot, amelyen az énekes már jól ismert remekművei mellett eddig soha nem hallott különlegességek is megtalálhatók.
Új koncertek