Palántákat várnak a Magyar Rádió Gyermekkórusába

2022/01/27  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Felvételt hirdet a Magyar Rádió Gyermekkórusa nagycsoportos óvodások és általános iskolás gyermekek számára, a jelentkezési határidő a leendő elsősöknek február 23., a felsőbb évfolyamokba jelentkezők számára pedig április 4.

Fotó: Magyar Rádió Gyermekkórusa

 A Magyar Rádió Gyermekkórusát Botka Valéria és Csányi László alapították, akik 1955 és 1985 között irányították a gyermekkar életét. A kórus többek között olyan neves muzsikusokkal dolgozott eddig együtt, mint José Cura, Dennis Russell Davies, Peter Maxwell Davies, Eötvös Péter, Fischer Ádám, Fischer Iván, Philip Glass, The King's Singers, Kocsis Zoltán, Peskó Zoltán, Paul Sacher, Schiff András, Solti György, Karlheinz Stockhausen, Geoffrey Tate és Vásáry Tamás.

Az együttes számos rádió- és televíziófelvételt készített itthon és külföldön. Európa országai mellett turnézott az Amerikai Egyesült Államokban és Japánban, jártak Dél-Koreában és Tajvanon is.

A kórus vezetői: Dinyés Soma vezető karnagy, Körber Katalin karnagyPalánták, Walter Judit betanító karnagy.

A tájékoztatás szerint a gyermekkórusnak 2000 óta a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola ad helyet. A kórus tagjai számára az MTVA biztosítja a kórusképzés, az egyenruha, a hangszeres oktatás és az egyéb, fellépésekkel kapcsolatos költségeket.

A jelentkezési határidő leendő elsősöknek február 23., számukra a felvételi meghallgatások időpontja március 9-én és 10-én lesz. A kórusba nem csupán leendő első osztályosok, hanem bármelyik évfolyamba járó gyermekek jelentkezését is várják, ők a felsőbb osztályokba április 4-ig jelentkezhetnek. A felvételi meghallgatás időpontja a felsőbb osztályokba jelentkezők részére: április 21.

A pótmeghallgatás időpontja: március 16.

A tervek szerint a bemutató kóruspróbákat a Palánták kórus (3-5. osztályosok) részére február 2-án, a Nagykórus (6-8. osztályosok és gimnazisták) részére március 4-én tartják.
    

Magyar Rádió Gyermekkórusa, felvétel

 

 

Szólj hozzá!


A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön...

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.
Új koncertek