Parádésan kezdte az évet a Szigeten is fellépő brit énekesnő

2020/02/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

FKA twigs nyáron végigfesztiválozza Európát – a Sziget Fesztiválon is fellép, derült ki a frissen bejelentett nyolcvanas fellépőlistából.

Pillanatkép a Valentino show-ból

FKA twigs, brit énekesnő-dalszerző 2019. november 8-án jelentette meg második stúdióalbumát "MAGDALENE" címmel, melyen olyan társproducerekkel dolgozott együtt, mint Nicolas Jaar vagy Skrillex. A lemezt a közönség és a szakma is elismeréssel fogadta, számtalan év legjobb albumait felvonultató listán helyet kapott, így nem csoda, hogy az extravagáns előadó számára jól indult 2020 is.

Íme egy kis összefoglaló az elektronikus zene, a modern R&B és a pop határán alkotó művész mozgalmas évkezdéséről.

Noha a "MAGDALENE" csupán a következő év Grammy-díjaiért léphet versenybe, azért az aktuális díjátadó is eseménydús volt az énekesnő számára. A fenti dalának kisfilmjét jelölték a Legjobb videóklip kategóriájában, ő maga pedig részese lehetett a ceremónia Prince előtt tisztelgő szeletének, Sheila E. és Usher társaságában. A produkció részeként ezúttal a mozgás és tánc iránti szeretetét mutatta be a több mint 20 millió néző előtt, azonban rajongói még jobban örültek volna, ha énekhangját is színpadra viheti.

"Természetesen örömmel énekelnék a Grammy-gálán. Idén nem kértek fel, de reményeim szerint majd a jövőben. Mindazonáltal hatalmas megtiszteltetés volt ez is. Gratulálok minden győztesnek" - kommentálta az énekesnő, a díjátadó szervezőbizottsága pedig válaszolt is: "Hamarosan találkozunk a színpadunkon!"

Eg ykisebb ugrás Párizs: a híres Valentino divatshow-n egy performansszal lépett fel, mely során az új lemezéről adott elő a három dalt, a "Mary Magdalene"-t, a "Cellophane"-t és a "Home with You"-t. A produkcióban Kelly Moran és Lucinda Chua is közreműködtek.

 

Ha már rátévedtünk az NME honlapjára, megnéztük, hogy a britek szerint melyik volt a világ legjobb fesztiválja, s noha a Sziget is szerepelt a jelöltek között, természetesen a Glastonbury hozta el a díjat.

A február 12-ei NME Awards mezőnyében FKA twigs jelölt volt a Legjobb brit album (győztes: Little Simz, GREY Area), a Világ legjobb albuma (Lana Del Rey, Norman Fucking Rockwell), a Legjobb brit szólóelőadó (ebben a kategóriában el is hozta a díjat) és a Világ legjobb szólóelőadója (Taylor Swi) kategóriákban. A gálát Londonban rendezték meg, az énekesnő maga is színpadra lépett.

A február 18-ai 2020-as Brit Awards-on pedig a Legjobb brit női előadó kategóriában versenyez majd, szintén Londonban. Akikkel meg kell majd mérkőznie az elismerésért: Charli XCX, Freya Ridings, Mabel, Mahalia.

Ami meg a Szigetet illeti, itt az első adag, mintegy 80 felépő:

 

Sziget, FKA twigs

Képtár

  • Parádésan kezdte az évet a Szigeten is fellépő brit énekesnő kép 82547
  • Parádésan kezdte az évet a Szigeten is fellépő brit énekesnő kép 82548
  • Parádésan kezdte az évet a Szigeten is fellépő brit énekesnő kép 82549
 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek