Menopauza 1170x180

Pécs egy hétvégére a Zene Házába költözik

2024/03/20  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Lovasi András, Parti Nagy Lajos, Kocsis Gergely és a Zsolnay Fényfesztivál is képviseli Pécset a Magyar Zene Háza Város a Házban sorozatában

Fotó: Bolega Niki, forrás: Lovasi András/FB

A Magyar Zene Háza két éve futó nagysikerű programsorozata a Város a Házban, mely gazdag zenei és kulturális élettel rendelkező vidéki városok számára nyit lehetőséget arra, hogy egy sokszínű programkavalkádban bemutassák változatos zenei életüket, kiemelkedő együtteseiket, művészeti fesztiváljaikat, feltörekvő tehetségeiket. Debrecen, Veszprém és Székesfehérvár után ezúttal Pécs város zenei életét ismerheti meg a Zene Háza közönsége.

Az április 26-28. között zajló programsorozatban a legszélesebb műfaji palettán mozgó műsorok valósulnak meg a klasszikus zenétől a kísérleti elektronikáig, a hangdóm vetítéstől a szépirodalmi koncertbeszélgetésig.

A Város a Házban első napja az ország egyik leglátványosabb rendezvényeként szamon tartott Zsolnay Fényfesztivál világát idézi meg: a Zene Háza Hangdómjában egy csokorra való audiovizuális program lesz látható a hétvége során.

Szombat délelőtt (április 27.) a Bóbita Bábszínház gondoskodik a családi programról, majd Elektronikai bütykölde című egyetemi kurzus veszi kezdetét, ahol egyszerű áramköri elemekből készíthetnek az érdeklődők mindenféle elektronikai kütyüket, ezt követően pedig elektronikus zenei improvizációt hallgathat a közönség. A napot Lovasi András koncertje koronázza, melyben az „egyszálgitáros” estekről ismert minimál hangszerelés most kiegészül egy kórussal és Tövisházi Ambrus játékával.

 

A hétvége második napja (április 28.) összművészeti programokkal telik, ahol Pécs rendkívül gazdag zenei és szépirodalmi örökségének bemutatása lesz fókuszban. A zeneművek megszólaltatásában közreműködik a Pannon Filharmonikusok szólamvezetőiből alakult Eozin Vonósnégyes, valamint két pécsi születésű, Junior Prima-díjas fiatal tehetség, Megyimórecz Ildikó szoprán és Balogh Ádám zongoraművész. A zeneművek mellett az egyik legjelentősebb kortárs költő, egykori pécsi diák, Parti Nagy Lajos olvas fel verseiből, Weöres Sándor, Csorba Győző és Bertók László műveit pedig Kocsis Gergely színművész előadásában hallhatjuk.

A részletes program itt.

 

Város a házban, Zene Háza, Pécs, Lovasi ANdrás

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek