Szécsi Pál 80

Péter Bence nyitja majd a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri programját

2023/10/12  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Három musicallel és egy rendhagyó koncerttel várja a nézőket a Dóm téren következő évadában a Szegedi Szabadtéri Játékok. Az évad nyitányaként egy különleges koncertet hallhat a közönség, Péter Bence mára világhírűvé vált zeneszerző, zongoraművész és a Szegedi Szimfonikus Zenekar a klasszikus, a pop és a rockzene határait feszegető feldolgozásokat játszik majd

Fotó: Péter Bence/FB

A 2023-as évad ősbemutatóját, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István új world musicaljét, az Ezeregy éjszakát hat teltházas előadáson, 24 ezer néző előtt játszották. Az előadást Juronics Tamás rendezésében, Trokán Nóra, Bányai Kelemen Barna, Márkus Luca, Tasnádi Bence, Bori Réka, Stohl András és Mészáros Máté főszereplésével 2024-ben július első két hétvégéjén öt alkalommal játsszák majd. A Bujdosó Nóra látványával és Madarász "Madár" János animációival színpadra állított darabot csak a Szegedi Szabadtéri Játékokon láthatja a közönség.


Az évad új saját produkciójaként Lévay Szilveszter és Michael Kunze musicaljét, a Rebeccát tűzik műsorra július utolsó és augusztus első hétvégéjén. A történetet sokan A Manderley-ház asszonya című Hitchcock-filmből ismerhetik. Hazai színpadon másodszorra, szabadtéren először mutatják be a darabot.

Az államalapítás ünnepéhez kapcsolódva Szörényi Levente és Bródy János rockoperája, az István, a király érkezik a Dóm térre, első szegedi bemutatása után negyven esztendővel. Novák Péter rendezésében, Tóth Kázmér kifejezetten a Dóm téri nagyszínpad adottságaihoz tervezett díszleteivel, újszerű koncepcióban. A Zikkurat Produkció különleges megoldásokat felvonultató előadásában a címszerepben Koltai-Nagy Balázs, Saroltként Schell Judit, Koppány szerepében Baricz Gergő, továbbá Borbély Richárd, Horányi Juli, Köteles Leander, Sena Dagadu, Herczku Ágnes, Kardos-Horváth János lesz látható.

Szegedi Szabadtéri Játékok, Péter Bence, musical

 

 

Szólj hozzá!


Manu Delago, a világ legismertebb handpan-játékosa a Hajóra jön

Manu Delago, a világ legismertebb handpan-játékosa a...

Elektro-akusztikus fúzió az A38 Hajón: a handpan szerelmese március 3-án érkezik a fedélzetre a Mad About Lemon trióval.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Érdemes volt négy évet várni James Arthurra

Négy évet kellett várnunk arra, hogy kedvenc X-Faktor győztesünk, James Arthur végre bepótolhassa elmaradt koncertjét, de megérte! Az európai turné utolsó állomásaként igazán kitett magáért az egész produkció. A közönség pedig telt házzal és maximális bulizással hálálta meg James és csapata kedvességét és közvetlenségét.

Nekik találkozni kellett: az idei David Bowie-emlékest témája egy különleges barátság

A nyolc éve elhunyt legendás brit dalszerző, előadó számai március 20-án hangzanak el az újbudai A38 hajón.
Új koncertek
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest