Ringo Starr új abummal jelentkezik, Paul McCartney-ról filmet forgatnak

2020/12/18  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, 24.hu

Zoom In címmel új albumot készített Ringo Starr, akinek Paul McCartney, Dave Grohl és Finneas segített a dalok és a felvételek elkészítésében. Az emlegetett másik ex-Beatleről hatrészes dokusorozat készül. Ja, és ő is kiadott egy új albumot.

Ringo Starr új abummal jelentkezik, Paul McCartney-ról filmet forgatnak

A Beatles együttes  egykori dobosa otthonának stúdiójában rögzítette az öt számot tartalmazó albumot a koronavírus-járvány idején, április és október között. A Universal kiadó fogja megjelentetni márciusban, ám Ringo Starr a YouTube-on már megmutatta az egyik dalát, amelyet Diane Warren dalszerzővel írt.


Zenésztársa, Paul McCartney is új albummal jelentkezik pénteken. A szintén karanténalbum teljes izoláltságban született az ex-Beetle házi stúdiójában.

 

A McCartneynál több mint húsz évvel fiatalabb Rick Rubin olyan előadók zenei pályáját segítette producerként az elmúlt három évtizedben, mint a System of A Down, a Red Hot Chili Peppers, a Beastie Boys, Tom Petty vagy Johnny Cash.

A 78 éves zenész pályáját a világhírű amerikai producer, Rick Rubin fogja feldolgozni hat részben. A széria a színfalak mögötti mágikus, misztikus utazás McCartney hihetetlen zenei karrierjébe. Rubin a brit zenész első gitárjától és szerzeményétől a legendás Beatles elképesztő sikeréig mindent bemutat. A folyamatban lévő dokusorozatot az Endeavor Content nevű óriáscég finanszírozza és teríti világszerte. A projektben rendezőként részt vesz Frank Marshall is, aki idén csinált dokumentumfilmet a Bee Gees együttesről.

A dokunak egyelőre nincs címe, de azt már lehet tudni, hogy a sorozat kedvéért először hagyták el a londoni Abbey Road stúdiót az egykori legendás mesterszalagok. Szerintünk Paul McCartney VI. lesz :)
 
A fotó abból az alkalomból készült, hogy a két életben lévő Beatles-tag egy dal erejéig összeállt John Lennon  emlékére, akit éppen 40 éve lőtt le Chapman – és éppen idén lett volna 80 esztendős. A dal Ringo 2019-es, What's My Name című albumán jelent meg és egyike volt azoknak a daloknak, amelyek Lennon halála előtt nem sokkal születtek.

 

 


 

Ringo Starr, McCartney, Dave Grohl, dokumentumfilm

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek