Soha többé nem látjuk színpadon Michael Bublét

2018/10/14  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Legalábbis a sajtóértesülések szerint: több magyar portál is beszámolt arról, hogy a sztár interjút adott a Daily Mail Weekend-nek, amelyben bejelentette a visszavonulását. Azért az új albuma még kijön november 16-án!

Fotó: Michael Bublé/FB

Ujjongva számoltunk be nemrég arról, hogy Bublé visszatért. Úgy tűnik azonban, hogy ez a visszatérés a stúdió világára korlátozódik: sem turnézni, sem interjúzni, sem saját magáról olvasni nem akar.

A kanadai énekes üstökösként robban be a romantikus dallamok világába, és zenéje világhírt, négy Grammyt, 75 millió eladott lemezt és nagyjából 35 millió fontot hozott a konyhára. Sajnos, pályája nem volt olyan selymes, mint a hangja: először Emily Blunttal történt szakítása vitte padlóra, de onnan kemény melóval felállt, aztán hangszálproblémák miatt kellett egy időre felhagynia az énekléssel, de magánélete és torka is rendbe jött, megházasodott, gyermeke született, ám ekkor kiderült, hogy kisfia, Noah rákos. (A házaspárnak az ötéves kisfiú mellett már van két kisebb gyermeke, Elias kétéves, Vida Amber Betty mindössze 11 hetes.)

Az interjúból az a kép rajzolódik ki, ami sok hasonló traumán átesett emberrel: egyszer csak feleslegesnek, értelmetlennek és visszataszítónak tűnik az az üzleties, érzéketlen és rohanó világ, amelyben addig éltek... Akit az élet egyszer ilyen komoly és küzdelmekkel teli megtorpanásra kényszerít, nem biztos, hogy képes ugyanazon az úton menni tovább – Bublé, úgy tűnik, ezek közé tartozik.

Hogy akkor miért ez az új album?

Három okot sorolt fel a DMW-nek adott interjúban: egyrészt szeretné megköszönni világszerte az embereknek az imákat és a törődést a nehéz helyzetében; másrészt szeretne hűséges maradni az idoljaihoz (pl. Frank Sinatra, Bobby Darin), harmadrészt szomorúan nézi az amerikai – és az európai! – politikát, és úgy gondolja, ebben a helyzetben a zenének most különleges feladata van.

Az album címadása –"Love" – sem volt véletlen a fentiek alapján.

Az interjút aztán egy huszárvágással úgy fejezte be, hogy nem ad több interjút, sőt, lemezt sem csinál, mert a Love annyira jól sikerült – a csúcson kell abbahagyni. Mivel a beszélgetésben többször utalt arra, hogy emocionálisabb lett a rákkal való küzdelemmel folytatott évek alatt, hogy hevesebbek az érzelmei és nem is mindig tudja kontrollálni őket, még bízhatunk abban, hogy ez is csak egyfajta hirtelen jött érzelmi kitörés volt.

De ha tényleg visszavonul, sem haragudhatunk rá, sőt... A három kisgyermek és a párja biztosan tud majd elég elfoglaltságot kitalálni neki. Például letörölgetni az aranylemezes polcot. Polcokat.

Addig is itt a legfrisebb klip az új albumról:

 Az ötletadó cikk a 24.hu-n

FRISSÍTÉS! Aztán október 18-ám, alig pár nappal az interjú után kiderült, hogy szó sincs visszavonulásról, de persze addigra a világsajtót bejárta a hír – a hátán szállítva az új album megjelenési dátumát. Az Index cikkében idézik a zenészt, aki szerint a fentebb emlegetett interjú újságírója félreértette a szavait... Ezek a Daily Mail-esek ilyenek, csak úgy féreértenek mindent, ugye... :)

Michael Bublé, visszavonulás, rák

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek