Szomorú bejelentést tett a Duran Duran a Rock & Roll Hall of Fame beiktatási ceremóniáján

2022/11/07  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Duran Duran gitárosa, Andy Taylor nem tudott részt venni a zenekar szombati beiktatásán a Rock & Roll Hall of Fame-be – kiderült, hogy 4. stádiumú rákot diagnosztizáltak nála.

A Duran Duran szomorú bejelentést tett

Az együttes a közelmúltban újra a figyelem középpontjába került, tavaly jelentették meg 15. stúdióalbumukat Future Past címmel, és 40 éves ünnepi turnéra indultak, amelynek keretében idén a londoni Hyde Parkban megrendezett British Summer Time fesztivál headlinerei is voltak. Emellett felléptek a királynő platina jubileumi koncertjén a Buckingham-palotában, és szerepeltek a Nemzetközösségi Játékok megnyitóünnepségén Birminghamben.

Taylor maga is nagyon várta ezt a különleges fellépést egykori bandatársaival – Simon Le Bon énekessel, Nick Rhodes billentyűssel, John Taylor basszusgitárossal és Roger Taylor dobossal –, még egy új gitárt is vett, de az állapota nem tette lehetővé, hogy ibizai otthonából Los Angelesbe utazzon.

Az együttes volt az első fellépő, akiket a szombati ceremónia során beiktattak, és az 1981-es Girls On Film című, áttörést hozó slágerük előadásával léptek színpadra. A zenekar a Hungry Like the Wolf és az Ordinary World című dalokkal folytatta műsorát, majd Simon Le Bon a színpadon közölte a rossz hírt, és részleteket olvasott fel a 61 éves Taylor nyílt leveléből.

"Valamivel több mint négy évvel ezelőtt 4. stádiumú áttétes prosztatarákot diagnosztizáltak nálam. Sok család megtapasztalta már ennek a betegségnek a lassú lefolyását, és természetesen mi sem vagyunk mások. Ezért a családapa szemszögéből, mélységes alázattal szólok a zenekarhoz, a legjobb rajongókhoz, akiket egy együttes csak kiérdemelhet, és ehhez a kivételes elismeréshez" – írta a zenész.

"Nagyon büszke vagyok erre a négy testvérre" – állt a levélben, amely "A Note From Andy Taylor" címmel került fel a zenekar weboldalára. "Elképesztő a kitartásuk, és örömmel veszem át ezt a díjat. Örülök, hogy megélhettem ezt a napot".

A levélben Taylor azt írta, hogy a legjobb orvosok és az életét meghosszabbító orvosi kezelés egészen a közelmúltig lehetővé tették, hogy folytassa az életét a szokott módon, de egy héttel ezelőtt  "visszaesést tapasztaltak", ami megakadályozta az utazását. "Mind fizikailag, mind mentálisan a határaimat feszegetném..." – tette hozzá a zenész.

"Mindennek azonban nem kell és nem is szabad elvonnia a figyelmet arról, amit ez a zenekar (velem vagy nélkülem) elért és fenntartott 44 éven keresztül" – írta.

A héten jelent meg az A Hollywood High című dokumentumfilm, amely Los Angeles-i The Aster hotel tetején tartott koncertjükről szól. A projekt interjúkat és archív felvételeket is tartalmaz, amelyek a zenekar és az amerikai város különleges kapcsolatának történetét mesélik el.

Az ünnepségen egyébként Lionel Richie, Pat Benatar, Eminem, Carly Simon, Eurythmics, Harry Belafonte, a Judas Priest és Dolly Parton is beiktatásra került.

Forrás ez és ez.

 

Duran Duran, Andy Taylor, Rock & Roll Hall of Fame, rák

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek