Tánc az utcán – egy hang nélkül!

2023/08/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Mielőtt ráparázna valaki, hogy megint mekkora zajt csapnak... A Szendvicsbár közösségi tér táncperformanszot szervez augusztus 25., péntekre.

Táncolj az utcán – hogy mire, az egyelőre még titok!

"Részvételi táncperformanszukban nincsenek előadók. Illetve mindenki az, aki akkor, abban az órában a környező utcákon mozdul. Résztvevők, tapasztalók, táncoló civilek vannak, akik egy órán keresztül ugyanarra az élőben streamelt zenére táncolnak együtt.

Helyszínünk Budapest hetedik kerületének külső része, ahol a résztvevők egy előzetes eligazítás és megbeszélés után a környező utcákat és tereket elfoglalva egy órányi közös táncba kezdenek. A megbeszélésen térkép segítségével mindenkinek kiválasztunk egy helyszínt, ahol táncolni fog. Ezt lehet tenni egyedül, párban, akár kisebb nagyobb csoportokban is. Lényeg, hogy elszóródjunk és az együtt eltöltött óra alatt megmozduljon a környék.

Az állomások területi elhelyezését úgy alakítjuk, hogy a különböző állomások látóterei egymással átfedésben legyenek. Így, ha valaki ’egyedül’ táncolna egy utcarészen, sem jelenti azt, hogy egyedül lenne. Hisz lát valakit, aki egy távolabbi állomáson ugyanarra a zenére táncol. Ez nem azt jelenti, hogy egymással kellene táncolni, de lehet. És a többiek jelenléte így velünk van végig. Senki nincs magára hagyva.

A zene csak a fülünkben, saját telefonokról szól.

A tánccal eltöltött óra második felében, a legtávolabbi pontról megindulva végiglátogatjuk az összes állomást és táncolva-gyülekezve-vonulva érünk vissza mindannyian együtt a Szendvicsbárhoz, ahonnan zenészünk végig élőben küldte számunkra a talpalávalót. Az esemény piknikkel záródik a Szendvicsbárban és az az előtti utcaszakaszon" – írják, és ennek nem lehet ellenállni :)" – írják.

Fontos: A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, hogy tudjanak rólatok, s hogy megírhassák a mit-hozz-magaddal e-mailt a kezdés előtt pár nappal – no meg persze, hogy megkapjátok a titkos linket a zenéhez.

Szendvicsbár, tánc

 

 

Szólj hozzá!


Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

A felsorolás végződhetne úgy is, hogy MATT BIANCO vagy IZO FITZROY, de, bocs, nekünk a 2016-os szigetes fellépése óta KOVACS az isten(nő) :)
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15. szülinapjukat

Egy minden bizonnyal eszeveszett bulit rendez május 31-én a Budapest Parkban a Bohemian Betyars, s eme jeles napon évek óta állandó tettestársuk, a Parno Graszt is velük tart majd, de lesznek meglepetésvendégek is.

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)
Új koncertek