Tarolt a rap a magyar lejátszási listákon a nyáron

2018/09/13  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

A Follow The Flow formáció szinte minden slágerlistán bezsebelte az aranyérmet a nyári összesítésben, de általában elmondható, hogy a rapzene jeles képviselőire kíváncsiak a legtöbben a YouTube-on és a Spotify-on is a most közzétett friss adatok alapján.

Fotó: Follow The Flow Facebook

Nagyon úgy tűnik, hogy kevés videót nézegetek a YouTube-on, vagy rossz helyre kattintgatok, ugyanis a Dalszerző által a napokban közzétett friss slágerlista első 20 dalának címét és előadóját nézegetve egy kezemen meg tudnám számolni hányat ismerek közülük. Nem tagadom, a magyar (és egyébként a nemzetközi) hiphop és rap szerzemények terén erős hiányosságokkal küzdök, de azt nem gondoltam volna, hogy pont ez a műfaj fogja valaha is uralni a hazai toplistákat.

A nyári szezon egyértelmű nyertese a Follow The Flow formáció, ahol tulajdonképpen három, zenészkörökben jól ismert fazon: BLR, Fura Csé és Szakács Gergő dobta össze minden tudományát, hogy végül a Nem tudja senki című dallal minden eddigi rekordot megdöntsenek. Az jól látszik a képen, hogy hatból négy helyen elsők, a rádiós listán harmadikok, és hát egyelőre - érthető módon - az albumos a fekete bárány. A dal egyébként valóban fülbemászó, nehéz lesz überelni, de drukkolok a srácoknak.

A YouTube listán szinte minden top dal viszonylag friss darab, ezért is meglepő, ugyanakkor örömteli is, hogy a sormintát megtöri az Ismerős Arcok Nélküled című szerzeménye. A dolog érdekessége, hogy maga a videó ráadásul nem is egy több milliós darab, "csupán" egy szerény koncertfelvétel még évekkel ezelőttről, ami úgy tűnik a mai napig tartja aktualitását.

A Spotify lista már egy cseppet barátságosabbnak tűnik, hisz ott azért találkozhatunk némi rockzenével a Tankcsapda, a 30Y és a Kowalsky meg a Vega jóvoltából; mint ahogy a MAHASZ Single listára is becsúszott pár darab, de ha változatosságra vágyunk, akkor kizárólag a MAHASZ albumos besorolás jöhet szóba. Igaz, itt is egy kis hipi-hopi vezetéssel indul a kör a Punnany Massifnak köszönhetően, na de azért van itt Kapalács, Ossian, Road, Tankcsapda, Bëlga, Vad Fruttik – és a kedvencem a 20. helyen tanyázó Dupla Kávé.

Slágerlista, nyár, rekord, Follow The Flow, Majka, Curtis, Király Viktor, Missh, Burai Krisztián, MAHASZ, Spotify, Zeneszöveg.hu

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek