Menopauza 1170x180

Tarolt a rap a magyar lejátszási listákon a nyáron

2018/09/13  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

A Follow The Flow formáció szinte minden slágerlistán bezsebelte az aranyérmet a nyári összesítésben, de általában elmondható, hogy a rapzene jeles képviselőire kíváncsiak a legtöbben a YouTube-on és a Spotify-on is a most közzétett friss adatok alapján.

Fotó: Follow The Flow Facebook

Nagyon úgy tűnik, hogy kevés videót nézegetek a YouTube-on, vagy rossz helyre kattintgatok, ugyanis a Dalszerző által a napokban közzétett friss slágerlista első 20 dalának címét és előadóját nézegetve egy kezemen meg tudnám számolni hányat ismerek közülük. Nem tagadom, a magyar (és egyébként a nemzetközi) hiphop és rap szerzemények terén erős hiányosságokkal küzdök, de azt nem gondoltam volna, hogy pont ez a műfaj fogja valaha is uralni a hazai toplistákat.

A nyári szezon egyértelmű nyertese a Follow The Flow formáció, ahol tulajdonképpen három, zenészkörökben jól ismert fazon: BLR, Fura Csé és Szakács Gergő dobta össze minden tudományát, hogy végül a Nem tudja senki című dallal minden eddigi rekordot megdöntsenek. Az jól látszik a képen, hogy hatból négy helyen elsők, a rádiós listán harmadikok, és hát egyelőre - érthető módon - az albumos a fekete bárány. A dal egyébként valóban fülbemászó, nehéz lesz überelni, de drukkolok a srácoknak.

A YouTube listán szinte minden top dal viszonylag friss darab, ezért is meglepő, ugyanakkor örömteli is, hogy a sormintát megtöri az Ismerős Arcok Nélküled című szerzeménye. A dolog érdekessége, hogy maga a videó ráadásul nem is egy több milliós darab, "csupán" egy szerény koncertfelvétel még évekkel ezelőttről, ami úgy tűnik a mai napig tartja aktualitását.

A Spotify lista már egy cseppet barátságosabbnak tűnik, hisz ott azért találkozhatunk némi rockzenével a Tankcsapda, a 30Y és a Kowalsky meg a Vega jóvoltából; mint ahogy a MAHASZ Single listára is becsúszott pár darab, de ha változatosságra vágyunk, akkor kizárólag a MAHASZ albumos besorolás jöhet szóba. Igaz, itt is egy kis hipi-hopi vezetéssel indul a kör a Punnany Massifnak köszönhetően, na de azért van itt Kapalács, Ossian, Road, Tankcsapda, Bëlga, Vad Fruttik – és a kedvencem a 20. helyen tanyázó Dupla Kávé.

Slágerlista, nyár, rekord, Follow The Flow, Majka, Curtis, Király Viktor, Missh, Burai Krisztián, MAHASZ, Spotify, Zeneszöveg.hu

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek