TELEX: A Dürer Kertnek is csak hónapjai lehetnek...

2020/09/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

A régi indexesekből összeálló új oldal egyelőre a FB-on jelenteti meg a cikkeit: a Keleti Blokk bezárásával és a Dürer kerttel kapcsolatos posztjukra mi is felkaptuk a fejünket, már csak azért is, mert az elmúlt hónapokban a szóbeszéd igazságtartalmának tisztázására többször is megpróbáltunk információhoz jutni, de nem jártunk sikerrel.

Fotó: Dürer kert

A teljes szöveg itt olvasható, mi most a Dürer kerttel kapcsolatos gondolatokat emelnénk ki belőle:

"A Dürer Kert jövőjével kapcsolatban hosszú évek óta voltak már találgatások, de csak akkor vált igazán bizonytalanná a sorsa, amikor 2018 nyarán Garancsi István üzletember (és Orbán Viktor barátja) érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan (ahol 1989 előtt az MSZMP pártfőiskolája is volt). A közel 37 ezer négyzetméteres területre a hírek szerint luxusszállodát terveznek, ami szorosan kötődik a Liget-projekthez.

A két évvel ezelőtti tulajdonosváltás óta nagy a csend, a területen található Dürer Kert és a Keleti Blokk próbaterem-komplexum sokáig gondtalanul tudott működni. Egészen pontosan idén őszig, október végéig működhetnek még itt.

Úgy tudjuk, a Dürer üzemeltetői már felkészültek arra, hogy december 31-ig, de legkésőbb jövő év elején be kell zárniuk, és már keresik az új helyet, ahová a főváros egyik, ha nem a legfontosabb underground zenei központja költözhet.
A helyzet nem új nekik, mert Garancsi felbukkanása óta számítanak arra, hogy hamarosan bezár a bazár. A járvány idején mintha leállt volna a terület fejlesztése, de amikor a Fidesz rendeleti kormányzásra váltott, és átnyomták a Városliget átépítésével járó Liget-projektet, a tavaszi hónapokban inaktív területfejlesztés hirtelen beindult.

Már van B tervük, hogy hova költözzenek, folyamatban is vannak a tárgyalások, de ennél többet egyelőre nem mondhatnak. Annyit viszont elárultak, hogy a Dürer Kert biztosan nem szűnik meg."

 

Dürer kert, Keleti Blokk, Garancsi, szállodaprojekt, költözés

 

 

Szólj hozzá!


Van mááásik: pótdátumot jelentett be a Bondorodó fesztivál

Van mááásik: pótdátumot jelentett be a Bondorodó...

Ha júniusban nem jöhet össze a Bondoró közönsége, a megváltott jegyek szeptember 3-5. között lesznek érvényesek a harmadik utcaszínházi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című dalának akusztikus változata is megszólal a filmben. Dagny 2022. január 27-én lesz látható-hallható az Akvárium Klub színpadán.

Igyekezz, az égbolt zár...

A rendhagyó kormányinfón elhangzott: digitális oktatásra állnak át az iskolák, két hétig az üzletek is lehúzzák a rolót.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek