Thom Yorke, a Radiohead frontembere Európában turnézik

2019/10/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Yorke június végén, Anima címmel jelentette meg harmadik szólólemezét – ez az album is kiemelt szerepet kap az USA-ban és Európában folyó turnén, amelynek dátumait és helyszíneit tegnap jelentették be.

Fotó: post-gazette.com

Azt azonban nem jelenthetjük ki, hogy kifejezetten ezt az albumot turnéztatja meg, mert a multimédiás show a Tomorrow’s Modern Boxes néven fog futni. A setlistbe Yorke teljes pályájából beválogatnak majd anyagokat, beleértve az Atoms For Peace-dalokat (formációt többek között a RHCP basszerosával, Flea-vel és az R.E.M. dobosával, Joey Waronkerrel alapította 2006-ban), de nyilván az új albumról is kínál majd ízelítőt a koncert. Nem beszélve a Radiodead-ről...

A hír forrása

A turné európai állomásai:

2020. június
19. SEC (Scottish Events Centre) Hall 3, Glasgow
20. O2 Victoria Warehouse, Manchester
23. Eventim Apollo, London
24. Eventim Apollo, London

2020. július
1. Open’er Festival, Gdynia, Lengyelország
1. Saturday 4 – Roskilde Festival, Dánia
6. AFAS Live, Amszterdam
9. Ippodromo del Galoppo di San Siro, Milánó
11. Pohoda Festival, Szlovákia
12. Karlin Hall, Prága
13. Max-Schmeling-Halle, Berlin

 

Egyébként Flea-vel egy filmzenén is együtt dolgoztak, a Motherless Brooklyn (Árva Brooklyn) című film forgatókönyvírója, rendezője és főszereplője is Edward Norton, aki egy Tourette-szindrómás magándetektívet játszik. A film november 1-jén kerül majd a mozikba.

További hír a Radiohead háza tájáról, hogy kijött Ed O’Brien első szólódala, a Santa Theresa. Az albumot, amelyet a brazil karneválok ihlettek gyak. 2016 óta ígéri, talán idén még meg is jelenik.

Persze, a nagy szólózások felkeltették az újságírók figyelmét, hiszen a Radiohead 2017-ben jelentetett meg legutóbb albumot, s megkérdezték O’Brient, hogy mi a helyzet az anyahajón, aki nagy titokzatosan csak annyit felelt, hogy szóba került a dolog... Jonny Greenwood mindeközben az olasz csizmát fedezi fel:

Thom Yorke, Radiohead, turné, Pohoda, Tomorrow’s Modern Boxes, Flea, Ed O’Brien, Jonny Greenwood

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek