Szécsi Pál 80

Újra összeáll a Radiohead?

2023/01/09  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Radiohead tagjai 2023 elején összejönnek – árulta el Phil Selway dobos, kérdés, hogy ez az összejövetel azt jelenti-e, hogy össze is állnak... Legalább egy album erejéig.

Radiohead az 'A Moon Shaped Pool' idején

A zenekar utolsó stúdióalbuma 2016-ban jelent meg "A Moon Shaped Pool" címmel, utolsó turnéjuk pedig 2018-ban volt. 2021-ben a zenekar kiadta a 'KID A MNESIA' című tripla albumot, amely a 'Kid A' és 'Amnesiac' lemezeket ünnepli, valamint egy harmadik korongot ritkaságokkal és B-oldalas dalokkal, a 'Kid Amnesiae' címűt.

2023-ban lesz két évtizede, hogy megjelent a 'Hail To The Thief' LP, és Selway a sajtónak beszélt a zenekar újévi terveiről, valamint arról, hogy megünneplik-e ezt az albumot is egy jubileumi kiadással.

"Össze fogunk jönni 2023 elején, és biztos vagyok benne, hogy elkezdünk más ötleteket is megvizsgálni..." – mondta Selway.

Tavaly nyáron a Radiohead gitárosa, Ed O'Brien így beszélt a zenekar jövőjéről:

"Jelenleg nincs Radiohead (...) Nem leszünk egy olyan banda, amelyik a nagy pénzért összeáll. (...) A Radioheaddel az a helyzet, hogy pár éven belül tudnánk csinálni valamit. Lehet, hogy nem. De azt hiszem, hogy öt embernek kell azt mondania: 'Tényleg szeretném ezt újra csinálni veled.'"

Lehet, hogy eljött a pillanat?

A legutóbbi albumuk óta Thom Yorke és Jonny Greenwood - a Sons of Kemet dobosával, Tom Skinnerrel együtt - új zenekart is alapítottak The Smile néven, tavaly nyáron adták ki debütáló albumukat, az "A Light For Attracting Attention"-t, és 2022-ben meg is turnéztatták. Selway eközben a jövő hónapban adja ki új szólóalbumát, a 'Strange Dance'-t.

A cikk forrása

 

 

 

Radiohead, Thom Yorke, Phil Selway

 

 

Szólj hozzá!


Ed Sheeran nagy barátja nemsokára az MVM Dome-ban lép fel

Ed Sheeran nagy barátja nemsokára az MVM Dome-ban lép fel

A franciaországi Rennes-ben kedden elkezdődött James Blunt idei európai turnéja. A világhírű brit dalszerző-előadó március 5-én a budapesti MVM...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Laár András, a révész

Ki hinné, hogy másfél órában megfér egymás mellett a magányos tengeri medve és az Egyetemes Jóakarat Mantrája? Laár András és Frankie Látó Ős-forrás című rév-zene koncertjén pontosan ez történt.

Autumn of 2024: Bryan Adams Budapesten!

Bryan Adams 2024-ben ismét az USA-ban és Európában koncertezik. Most Budapest is részese ennek a turnénak, a zenész október 14-én az MVM Dome-ban lép fel.
Új koncertek