Úristen: ezek az elmúlt 20 év legnagyobb bulislágerei!

2022/11/12  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Komoly jubileumhoz érkezett a Hivatalos magyar slágerlisták legbulisabb darabja: a Dance Top 40 slágerlista immár 1000 hete, vagyis közel 20 éve állítja dobogóra a hazai táncterek legnagyobb slágereit.

Úristen: ezek az elmúlt 20 év legnagyobb bulislágerei!

A listát a DJ Szövetség közreműködésével a MAHASZ készíti el hetente több száz hazai lemezlovas játszási listái alapján. Megtudhatjuk belőle, hogy a diszkókban, klubokban mely zenékre táncol legtöbbet, legszívesebben a közönség.

Az 1000. hétforduló apropóján összeállított Top 100-as listát már YouTube-on és Spotifyon is végig lehet pörgetni, illetve alább olvasható egy sor érdekesség a két évtizednyi dalcsokorról.

2339 DAL 1000 HÉT ALATT

• Az elmúlt 1000 hét során összesen 2339 különböző dal szerepelt a Dance Top 40 slágerlistán. A DJ-k, producerek és elektronikus zenei előadók mellett számtalan popsztár is meghódította a táncparketteket, pl. Billie Eilish, Ed Sheeran vagy Adele.

• Az összesített lista, egyben a top 100 első helyezettje a világelső holland DJ-producer 2018-as felvétele: Armin van Buuren - Blah Blah Blah (Sony Music)

POPDALOK A HAZAI ÉLMEZŐNYBEN

 • A top 100-ban 12 magyar előadó kapott helyet, közülük az első három épp pop produkciók. Mégpedig olyanok, amelyek a klubokban elsősorban valamilyen remix formájában váltak ismertté.

• A mezőny további hazai helyezettjei között már szép számban feltűnnek a DJ-k, producerek.

#10 DR BRS x Fekete Vonat feat. Halott Pénz, Monkeyneck - Hol van az a lány (Magneoton)

#16 Bagossy Brothers Company - Olyan Ő (Prime Event Management)

#20 Rácz Gergő x Orsovai Reni - Mostantól (Schubert Music Publishing/SPL Music)

#34 Chris Lawyer - Right On Time (Groovemate Records/Dancemix Records)

#35 Chris Lawyer & Thomy aka. Tomy Montana - We Gonna Feel It 2014 (Audio Bitch Records/Groovemate Records/G-Music)

#40 Newik - My Love (FLD Records)

#44 Bahlzack feat. Bonnie Rabson - Dreaming (Ultra Star Records/G-Music)

#53 Stereo Palma - Lick It (DanceMania Recordings/CLS Music)

#61 Stereo Palma - Miami Bitch (DanceMania Recordings/CLS Music)

#68 Majka x Curtis x Király Viktor - Füttyös (Magneoton)

#73 Andrewboy feat. Timi Szegedi - No More Silence (Coro Records/G-Music)

#99 Erős & Spigiboy - Party (Dancemix Records/CLS Music)

 

BULIZÓS VILÁGSLÁGEREK A CSÚCSON!

• A top 100-as lista első 10 helyezettje között olyan dallamtapadást okozó rádiós slágerekkel is találkozhatunk, mint Alvaro Soler 2015-ös dala, a "Sofia", Dynoro & Gigi D'Agostino 2017-es sikere, az "In My Mind" vagy Axwell Λ Ingrosso 5 évvel ezelőtti megaslágere, a "More Than You Know". De nem sokkal maradt le utánuk Camila Cabello és Young Thug "Havana" című felvétele vagy épp Camelphat & Elderbrook "Cola" című klubhimnusza sem.

• A dal, ami a legtöbbször, nem kevesebb mint 68 alkalommal vezette a Dance Top 40-et: ATB x TOPIC x A7S - Your Love (9PM) (Universal Music)

• 1000 hét alatt 27 olyan dal volt, ami pályafutása során egyetlen hétre kapaszkodott fel az első helyre. Ilyen volt a hazai DJ, Newik "My Love" című felvétele, a VALMAR duójának "Úristen" című slágere, vagy épp Lady Gaga "Pokerface" című klasszikusa is.

 

SOSEM LETT ELSŐ, MÉGIS VILÁGSLÁGER

• 86 olyan dal volt, ami maximum a dobogó második fokáig jutott. Az LMFAO, Lauren Bennett és Goonrock "Party Rock Anthem" című slágere például összesen 14-szer volt második helyezett. De Luis Fonsi és Daddy Yankee "Despacito" című felvétele is "csak" a második helyig ért fel, melyet négyszer foglalt el.

• 50 felvétel csupán egyszer szerepelt a Dance Top 40 slágerlistában, akkor is a 40. helyen. Ez korántsem rossz eredmény, inkább slágerlista-történelmi "fun fact", hiszen többnyire nem is dance trackekről van szó. Ilyen volt Majka, Curtis és BLR "Belehalok" című dala, és Fluor Tomi "Halenda" című szerzeménye is. Mindkét dal idén ünnepli a 10. szülinapját.

DAVID GUETTA MINDENT VISZ!

• A Dance Top 40 slágerlista egyik legnépszerűbb indulója David Guetta. A slágergyáros DJ-producer 58 különböző dallal szerepelt a toplistán, melyből négy az összesített lista top 100-ába is bejutott. Ezzel - legalábbis a DJ-k játszási adatai alapján - a "Say My Name" lett a favorit a francia mágustól.

 

HIVATALOS MAGYAR SLÁGERLISTÁK

AZ ÖSSZESÍTETT DANCE TOP 100 SLÁGERLISTA

SPOTIFY-PLAYLIST

YOUTUBE-PLAYLIST

 

 

 

Hivatalos magyar slágerlisták, Dance Top 40

 

 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek