Vagy Sehol Klub a Mixát Udvarban – Kiss Llaci és barátai havonta egyszer összegyűlnek zenélni, beszélgetni

2023/02/03  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Annyit nyígtunk már azon, hogy hol vannak a régi zenekaros klubok: most tessék, itt van egy, minden kívánságunk így teljesüljön. A klub Kiss Llaci első szólóalbumának nevét viseli, és értelemszerűen ő lesz a házigazda is.

Vagy Sehol Klub a Mixát Udvarban – Kiss Llaci és barátai havonta egyszer összegyűlnek zenélni, beszélgetni

Kiss Llászló az Európa Kiadó és az URH zenekarok alapítótagja, ex-basszusgitárosa közel harminc éve él Ausztráliában, Sydney-ben 3D animátorként dolgozott. (Hogy hogyan állt össze egy bizonyos "szellem-ikrek-effekt" anno a Matrix Újratöltve filmben, és hogy mi volt benne a része, azt Fb oldalán elmeséli :) ) Nevéhez olyan kultikus Európa Kiadó számok fűződnek mint az Elmentek a fiúk, A szem és a száj, Ez csak egy éjjel stb. Az utóbbi években több időt tölt Magyarországon, így történthetett meg, hogy saját zenekar szerveződött köré.

Mindig énekeltem egy-két számomat az EK-ban, de most megindult a tollam, magyarul is, angolul is” – nyilatkozta korábban.

A Kiss Llaci+4 elnevezésű formáció 2020-ban kezdett el játszani a Barabás Béla többszörös díjnyertes zeneszerző, hangmérnök-producer, gitáros (Southern Special, FreshFabrik) közreműködésével zenélő duóra épülve, aztán csatlakozott hozzájuk Kerek Norbert zeneszerző és zongoraművész, majd Libertényi Péter Pierre dobos (Beri Ary és a Pillangók, Máyusi Kalapács), később pedig Vajdovich Árpád, aki Laci szerint az egyik legjobb basszeros a műfajban (Kistehén, Egy Kiss Erzsi Zene, Meszecsinka).

Kiss Llászló első önálló albuma, a VAGY SEHOL 2022. április 20-án jelent meg, és nemrég az A38-tól a Zeneakadémiáig című zenei blog beválogatta az év legjobb magyar lemezei közé, a két időpont között pedig telt házas önálló és vendégfellépős koncerteket adott zenekarával. A szövegeket Kiss Llászló jegyzi, kivéve egyet, amelynek barátja, Müller Péter Sziámi a szerzője, a dalokat is ő írta és Barabás Bélával hangszerelték, aki egyben a lemez felvételét és keverését is végezte saját stúdiójában, a +6dB Stúdióban.

Február 9-én a MIXÁT STAGE-en indul a debütáló albumdól elnevezett klub, amely a tervek szerint ezentúl havi rendszerességgel fog működni. A tematika egyszerű és nagyszerű: Kiss Llászló és a zenekara zenélnek majd, a saját számaikat éppúgy előveszik, mint az Európa Kiadó  ikonikus dalait, közben pedig beszélgetnek az aktuális vendégggel, aki saját művészetét is felcsillantja majd. A terveik között érdekes és izgalmas vendégek – barátok – szerepelnek.

Az első klubestre Röhrig Gézát hívták meg, aki készülő regényéből is felolvas majd, de két új saját dalt is előad a közönségnek. S ha már ősbemutató, akkor itt lesz zenekar egyik új szerzeményének, a The Drunknak az ősbemutatója is, amely nem utalás a klubest végére :)

"Még sosem szerepeltem egy színpadon Röhrig Gézával. És most itt a története annak, hogyan lett Géza mégis az első vendége a most induló, VAGY SEHOL klubsorozatnak a Mixát Stage-en."

Tényleg örülünk, hogy akkor, amikor a nagy fesztivál-és koncert dömpingben egyre nagyobb a – biztonságiakkal megtöltött – árok a zenekar és a közönség között, akkor van még igény arra, hogy klubkörülmények között, egy hagyományos  koncerthez képest intimebb közegben jobban megismerje egymást a két fél, miközben a zenén kívül egy csomó érdekes dolog is történik. Ráadásul barátok közt.

A következő klubest március 3-án lesz, értelemszerűen ugyanott, ezúttal Másik János és Bereményi Géza lesz a zenekar vendége.

 

 

Kiss Llaci, Kiss Llaci+4, Vagy Sehol Klub, Mixát Udvar

 

 

Szólj hozzá!


A koncert, amelyen a tudósító még fejben is elfelejtett jegyzetelni

A koncert, amelyen a tudósító még fejben is...

Az [iLAND], a magyar progresszív rock hibrid zenekara elegánsan remek előadást produkált pénteken a Müpában.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Locsolkodás a Szentendrei Skanzenben

Húsvéti programokkal, koncertekkel, valamint természetesen hímestojás-készítéssel és locsolkodással várja a látogatókat április 9-én és 10-én a Szentendrei Skanzen.

Ki ne szeretne egy végtelen nyári vakációt?

A Flowers sikerei után Miley Cyrus március 10-én megjelent új stúdióalbuma, az Endless Summer Vacation is meghódította a világot.
Új koncertek