Vasárnap a Barba Negrában a skót metálosok, aki feldolgoztak egy Neoton-slágert

2022/06/26  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A PIRATEFEST BUDAPEST keretén belül vasárnap a Barba Negrában lép fel a Alestorm skót kalózmetál-banda a Visions Of Atlantis és a Rumproof társaságában. Legújabb lemezükről a legújabb videójuk címe: Magyarország, de nem csak egy dal erejéig kötődnek hozzánk.

Fotó: Alestorm

Egyrészt 2015 óta magyar gitárosuk van, Bodor Máté (Wisdom, Leander Kills) személyében, másrészt a tagok közül ketten is itt éltek Budapesten, ráadásul a turnémenedzserük is magyar. Ha mindez nem lenne elég, a legújabb Seventh Rum of a Seventh Rum című albumukon két magyar vonatkozású dal is van – bár eltérő a hozzáférhetőségük.

A "rendes" albumon szerepel a Magyarország című dal, amelynek a  refrénjében... de inkább nem lőjük le, itt van, ezt hallani kell – várjuk hozzá a klipet, bár a pörkölt sem rossz látvány...

DE a magyaroknak szánt spéci kiadás tartalmaz egy másik érdekességet is: Köteles Leander közreműködésével feldolgozták a Neoton "Nyár van" című és kezdetű dalát, tudjátok, a cápásat... Igaz, a frontember, Christopher Bowes így ejti a címet: nyár ven :) Ezt még nem tudjuk megmutatni, de vasárnap tuti, hogy felcsendül a Barba Negrában!

Tovább is van, mondjuk még: legutóbbi klipjüket nemcsak magyar stáb (Mihaszna Film) készítette, hanem itt is forgott: sokan biztos felismerik a kisoroszi szigetspiccet a képkockákon (és nyitóképünkön is):

Mindezt ebből az interjúból tudtuk meg.

Ezek után a minimum az, hogy megtöltjük a Barba Negrát vasárnap!

Ez utóbbival kapcsolatban is van egy nagy hírünk: hazánk egyik legnagyobb egész évben üzemelő koncerthelyszíne és a BDPST ROCK rádió szerződésben erősítették meg együttműködésüket, ami a földi halandók és a rockzene kedvelői számára úgy tűnik majd fel, hogy a koncerthelyszín dizájn-elemein napokon belül megtörténik a váltás, a Barba weboldalán is hallgatható az online rádió – ezen platformok térnyerése manapság megállíthatalan –, amelyen cserébe pedig a koncerthelyszínhez kapcsolódó jegynyerős játékok, programajánlók és dalpremierek hallhatók majd.

Barba Negra & BDPST Rock

Ami meg a többi koncertet illeti, a Barba Negra júliusban sem szűkölködik a műfajt képviselő fellépőkben, pár név ízelítőül:

WHITESNAKE (július 4.)

MOBILMÁNIA – Vikidál Gyulával (július 9.)

BIKINI/Vendég: B52 (július 22.)

GOJIRA/Alien Weaponry/Employed To Serve (július 27.)

Lesz két emlékest is:

Chester Bennington emlékest
Piknik Park | Lifehack | Escape My Shadows (július 20.)

Molics Zsolt emlékkoncert – Cool Head Clan búcsúkoncert (július 24.)

Rock on!

 

 

Alestorm, Barba Negra, BDPST ROCK, kalóz metál

 

 

Szólj hozzá!


Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"

Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Augusztus 9-én a balatonszárszói Partyfészekben ad koncertet a BAAB zenekar.
Új koncertek