Vasárnap a Barba Negrában a skót metálosok, aki feldolgoztak egy Neoton-slágert

2022/06/26  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A PIRATEFEST BUDAPEST keretén belül vasárnap a Barba Negrában lép fel a Alestorm skót kalózmetál-banda a Visions Of Atlantis és a Rumproof társaságában. Legújabb lemezükről a legújabb videójuk címe: Magyarország, de nem csak egy dal erejéig kötődnek hozzánk.

Fotó: Alestorm

Egyrészt 2015 óta magyar gitárosuk van, Bodor Máté (Wisdom, Leander Kills) személyében, másrészt a tagok közül ketten is itt éltek Budapesten, ráadásul a turnémenedzserük is magyar. Ha mindez nem lenne elég, a legújabb Seventh Rum of a Seventh Rum című albumukon két magyar vonatkozású dal is van – bár eltérő a hozzáférhetőségük.

A "rendes" albumon szerepel a Magyarország című dal, amelynek a  refrénjében... de inkább nem lőjük le, itt van, ezt hallani kell – várjuk hozzá a klipet, bár a pörkölt sem rossz látvány...

DE a magyaroknak szánt spéci kiadás tartalmaz egy másik érdekességet is: Köteles Leander közreműködésével feldolgozták a Neoton "Nyár van" című és kezdetű dalát, tudjátok, a cápásat... Igaz, a frontember, Christopher Bowes így ejti a címet: nyár ven :) Ezt még nem tudjuk megmutatni, de vasárnap tuti, hogy felcsendül a Barba Negrában!

Tovább is van, mondjuk még: legutóbbi klipjüket nemcsak magyar stáb (Mihaszna Film) készítette, hanem itt is forgott: sokan biztos felismerik a kisoroszi szigetspiccet a képkockákon (és nyitóképünkön is):

Mindezt ebből az interjúból tudtuk meg.

Ezek után a minimum az, hogy megtöltjük a Barba Negrát vasárnap!

Ez utóbbival kapcsolatban is van egy nagy hírünk: hazánk egyik legnagyobb egész évben üzemelő koncerthelyszíne és a BDPST ROCK rádió szerződésben erősítették meg együttműködésüket, ami a földi halandók és a rockzene kedvelői számára úgy tűnik majd fel, hogy a koncerthelyszín dizájn-elemein napokon belül megtörténik a váltás, a Barba weboldalán is hallgatható az online rádió – ezen platformok térnyerése manapság megállíthatalan –, amelyen cserébe pedig a koncerthelyszínhez kapcsolódó jegynyerős játékok, programajánlók és dalpremierek hallhatók majd.

Barba Negra & BDPST Rock

Ami meg a többi koncertet illeti, a Barba Negra júliusban sem szűkölködik a műfajt képviselő fellépőkben, pár név ízelítőül:

WHITESNAKE (július 4.)

MOBILMÁNIA – Vikidál Gyulával (július 9.)

BIKINI/Vendég: B52 (július 22.)

GOJIRA/Alien Weaponry/Employed To Serve (július 27.)

Lesz két emlékest is:

Chester Bennington emlékest
Piknik Park | Lifehack | Escape My Shadows (július 20.)

Molics Zsolt emlékkoncert – Cool Head Clan búcsúkoncert (július 24.)

Rock on!

 

 

Alestorm, Barba Negra, BDPST ROCK, kalóz metál

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek