Visszatér Budapestre Sir Rod Stewart

2023/09/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

2018-ban ott voltunk az arénás koncertjén, aztán pár évvel később is erre járt: nem megerősített infók szerint énekelt egy puccos esküvőn mintegy 300 milláért – de most megint mindenkinek dalolni fog, nem csak az ifjú párnak: a legnagyobb slágerit hozza el 2024. június 22-én lép az MVM Dome-ba.

Visszatért Budapestre Sir Rod Stewart

A most 78 (!!!) éves énekes 1960-as évek vége óta van a pályán, így nincs is jobb módja annak, hogy megkoronázza karrierjét, mint egy világkörüli slágerturné.

Jellegzetes hangja, stílusa és szerzeményei túlnőttek a populáris zene minden műfaján, a rocktól, a folkig, a soultól, az R&B-ig; ezzel egyike lett azon kevés sztárnak, akik karrierjük minden évtizedében listavezető albumokkal tudtak jelentkezni. Számtalan magas zenei kitüntetést kapott, többek között két alkalommal is bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, megkapta a legmagasabb, ASCAP Dalszerzői-díjat, a New York Times Bestseller Szerző elismerését, a Grammy™ Living Legend-díját, és 2016-ban hivatalosan is Sir Rod Stewart lett, miután a Buckingham-palotában lovaggá ütötték zenei és jótékonysági szolgálataiért.

Több olyan dalt is írt, amelyek klasszikussá váltak; énekelt az úttörő The Jeff Beck Group, valamint a Faces rockbandákban, szólóban pedig hatalmas sikert aratott. Egyike a legtöbb albumot eladó művészeknek, becslések szerint több mint 250 millió lemeze és kislemeze kelt el világszerte. Dalai között olyan világslágerek szerepelnek, mint a Maggie May, Da Ya Think I'm Sexy, Baby Jane, The First Cut Is The Deepest, I Don't Want To Talk About It, Tonight's The Night, You Are In My Heart, Hot Legs, Forever Young vagy a Sailing. Ez utóbbi a budapesti arénás koncertjén is elhangzott, természetesen, s bár nem vagyok egy nagy RS-fan, a több ezres zümmögő kórust én is megkönnyeztem, s gyanítom, ez alatt a szám alatt (is) ismét megható pillanatokban lesz része azoknak, akik jegyet vesznek a koncertre... S ha már itt tartunk, én is szívesen átélném újra. (Bocs, csak ebben a minőségben maradt fent az utókor számára :) )



A budapesti koncert jegyeihez elsőként a a hivatalos rajongói klub tagjai tudnak hozzájutni szeptember 4-én 10 órától. A regisztrált Live Nation tagok szeptember 5-én 10 órától tudnak csatlakozni, és élni az elővásárlási lehetőségükkel. A teljeskörű jegyértékesítés szeptember 6-án 10 órakor indul.

 

Rod Stewart, MVM Dome

 

 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek