Budapest 2022. jún. 10. (19:00)
Jegyvásárlás

Áthallások - Farkas Gyula emlékkoncert


Áthallások - Farkas Gyula emlékkoncert

Áthallások jubileumi koncertsorozat
70 éves a Magyar Állami Népi Együttes

Farkas Gyula emlékkoncert

Koncertünkkel Farkas Gyulára, a Magyar Állami Népi Együttes alapító tagjára emlékezünk, aki 1950-60 között a társulatban folytatta zenei és művészeti tevékenységét. 1952-ben megalapította a Rajkó Zenekart, melynek karmestere és művészeti vezetője volt egészen haláláig, 1990 májusáig.

Nagy klasszikus zeneszerzők (Liszt Ferenc, Kodály Zoltán, Bartók Béla) műveit hangszerelte cigányzenekarra. Ezzel olyan egyedi hangzásvilágot alakított ki, amit világszerte elismernek és csodálnak a mai napig. Kimagasló zenei ízlésének és hangszerelésének köszönhetően a cigánymuzsikát az éttermek szűkös tereiből a világ nagy színpadaira emelte, melyben a magyarság és a cigányság kultúrája és történelme egy húron szólalt meg, elkápráztatva a hallgatóságot.

Zenei szerkesztő: Radics Ferenc

 

Előadja: Magyar Állami Népi Együttes zenekara

 

Szólót énekel: Lugosi Katalin m.v.

 

Vendégként közreműködik:

Baranyi Zoltán, Buday Sándor, Dani János, Danyi Lőrinc, ifj. Szomora Pál, Kovács Károly, Lázár Gyula, Lukács Csaba, Puka Károly, Suki Antal, Szomora Pál, Szomora Zsolt, Toldi József

Zenekarvezető: Radics Ferenc

 

Művészeti vezető: Pál István Szalonna

 

Együttesvezető: Mihályi Gábor

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 2 100 Ft
II. Árkategória : 2 500 Ft
III. Árkategória : 3 200 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Iggy Pop kapta a 2022-es Polar Music-díjat

Iggy Pop kapta a 2022-es Polar Music-díjat

Iggy Pop – született James Newell Osterberg – pár napja egy ünnepélyes díjátadó gálán vette át Stockholmban a 2022-es Polar Music Prize-ot....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Állva ünnepelték a cannes-i fesztiválon az Elvis-film két főszereplőjét

A Király életének számos eddig nem ismert epizódját bemutató, pergő ritmusú alkotás díszbemutatóját szerda este tartották.

Összeállt a Party a Szigeten

Újabb előadók nevei kerültek napvilágra a Sziget idei felhozatalából, ezúttal a Ticketswap Party Aréna fellépőiből válogatva. Azt már korábbról is tudjuk, hogy fellép Alan Walker, Steve Aoki, Apashe vagy NGHTMRE, és arról is volt szó, hogy lesz egy dedikált napja az elrow-nak és a Q-Dance-nek is. Most további részletekkel szolgálunk.
Új koncertek