Budakalász 2022. máj. 16. (19:00)

Balaton koncert a RockHázban


Balaton koncert a RockHázban

Valószínűleg, hogy ha most feltesszük a kérdést a fiatalabb generációnak, még nekik is eszükbe jut egy-egy ismertebb Balaton sláger, de a szüleiknek, akik a hetvenes-nyolcvanas években voltak fiatalok, egészen biztos, hogy valódi élmény-mozi indul be a képzeletükben az ikonikus név hallatára. A Balaton zenekart 1979-ben alapította - az amúgy ugyanebben az időben aranykorukat élő Tarr Béla filmek zenéjét is jegyző - Víg Mihály és Hunyadi Károly. Az együttes első koncertjét, a műfajban ugyancsak legendás URH zenekarral közösen adta 1980-ban egy igen különleges helyszínen: a Kulich Gyula téri pszichiátriai intézet udvarán. A fellépés után aztán a Balaton egyhamar a magyar underground színtér megkerülhetetlen szereplőjévé vált, mint újhullámos tétel, majd életútjuk fontos mérföldköveként egy időben szorosan együttműködtek az Európa Kiadó illetve a Trabant zenekarokkal, majd hiába telt el több mint négy évtized, hosszabb-rövidebb szünetek és tagcserék után ma is aktív a csapat. Ráadásul tavaly jelent meg egy Ady verseket tartalmazó lemezük, ami érthető módon legalább dupla időutazás. Így jönnek régi és új Balaton-hangulatok, no meg visszavarázsolt ifjúság május 16-án hétfőn, a KKMH RockHáz szabadtéri színpadán..

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Iron Maiden elhozza Budapestre a Legacy Of The Beast-showt

A Legacy Of The Beast elnevezésű turné indulása óta a zenekar közel kétmillió rajongónak játszott a világ 39 országában, beleértve a százezer fős Rock In Rio fesztiválfellépésüket is, Brazíliában. Most Magyarországra is elhozzák a show-t.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest