Mamma Mia!
Budapest 2023. Jan. 07. (20:00)

Balázs József Quintet: Csillagkép Távolság – Lemezbemutató Koncert


Balázs József Quintet: Csillagkép Távolság – Lemezbemutató Koncert

Balázs József, generációjának egyik legtehetségesebb hangszerelője és jazz-zongoristája ezúttal Bartók Gyermekeknek című sorozatát vette kézbe. Számos hazai és külföldi előadóművész, köztük Schiff András és Kocsis Zoltán is készített felvételt a ciklusból, amelynek gyermekek nyelvén, letisztult bölcsességgel megfogalmazott dallamai komplex és sokrétű zenei térre nyitnak ablakot.

Csillagkép távolság című lemezén Balázs József és quintetje olyan harmóniai kalandozásra hívja a hallgatókat, amely különleges és újszerű megvilágításba helyezi Bartók egyes tételeit. Az album számai között lendületes, valamint elmélyültebb, néha egészen melankolikussá váló kompozíciók egyaránt megtalálhatók. A kiindulópontot a bartóki dallamok adják, amelyek olyan könnyedséggel és természetességgel tűnnek át egy másik harmóniavilágba és válnak szabad improvizációs játékká, hogy a hallgató már-már el is feledkezhet arról, hogy egy gyermekeknek szánt dallamból indult el a zenei folyamat. A szerzemények egyúttal az eddig megszokottól eltérő hangulati töltést is kölcsönöznek a dallamoknak.

Lukács Anna

Közreműködik:

Balázs József - zongora
Cvikovszky Gábor - trombita
Zana Zoltán - szaxofon
Lakatos Pecek Krisztián - nagybőgő
Balázs Elemér - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán kimaradt öt: Asking Alexandria júliusban újra Budapesten

Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán...

Danny Worsnoppal az élen s új lemezzel tér vissza magyar rajongóihoz az Asking Alexandria. A metalcore csapat július 2-án hetedik albumát mutatja be...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Budapesti Fesztiválzenekar megvalósítja az álmod

Amennyiben az a vágyad, hogy a a BFZ mutassa be – Fischer Iván vezényletével – a darabodat egy nagyszabású szabadtéri koncerten.

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.
Új koncertek