Budapest 2024. Mar. 21. (19:30)

Befejezetlen szimfónia


Befejezetlen szimfónia

Takács Jenő régi korokat idéző zenéje, Dohnányi Ernő Gyermekdalvariációi és Schubert Befejezetlen szimfóniája: három mű, melyekről elmondható: mindegyik szerzőjének legnépszerűbb alkotásai közül való. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólistája az egyik legkiválóbb fiatal magyar zongoraművész, Fejérvári Zoltán, a karmester a sokoldalú és népszerű Kesselyák Gergely.

TAKÁCS JENŐ: Antiqua Hungarica, op. 47
DOHNÁNYI ERNŐ: Változatok egy gyermekdalra, op. 25
***
FRANZ SCHUBERT: VIII. (h-moll, „Befejezetlen”) szimfónia, D. 759

Fejérvári Zoltán zongora
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Kesselyák Gergely

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek