Budapest 2023. Feb. 18. (18:00)

Bran együttes


Bran együttes

30 évvel ezelőtt, a Bran együttes alakulásakor, az országszerte megnyíló fantasztikus alternatív klubok és kocsmák, az ír zenei divat magyarországi beszivárgása és a szinte mindenkire jellemző lelkesedés segítette a Bran ismertté válását.

Az együttes 1993 óta játszik Budapesten, a XII. kerületi Jókai Klubban, ahol a ’90-es évek egyik ír zenei központja működött rendszeres ír koncertekkel, Szt. Patrik napi fesztiválokkal, tavaszi Kerty Partikkal és a HIFA (Magyar-Ír Baráti Szövetség) kulturális programjaival. A Bran tevékeny részt vállalt a programok szervezéséből, majd az ír zenei divat csillapodása után, állandó klubjával itt folytatta tovább koncertjei mellett a kelta népekről szóló ismeretterjesztést is.

Klubunkban írországi, skóciai és Bretagne-ban szerzett élményeinket, a bennünket ért zenei és kulturális hatásokat és a zenében megfogalmazódó töretlen, bár árnyaltabb optimizmusunkat szeretnénk hallgatóink, vendégeink számára átadni, átélhetővé tenni.

Havonta egyszer tartott klubunkban Írországot, Skóciát, Bretagne-t idéző diaképek segítségével mesélünk a gazdag kelta mitológia történetei közül, beszélünk a kelta népek sokszínű kulturális hagyományairól, sokat zenélünk, és időnként zenész barátainkat is vendégül látjuk koncertjeinken.

Mindenkit szeretettel várunk!

Az együttes tagjai:

Kovács Gáborján – koncertina, ének, mesék, bodhrán (ír kézidob);
Császár Róbert – gitár;
Nagy Katalin – furulyák;
Móser Tamás – mandolin;

tiszteletbeli tag:

Kis Sándor – bodhrán (ír kézidob)

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A koncert, amelyen a tudósító még fejben is elfelejtett jegyzetelni

A koncert, amelyen a tudósító még fejben is...

Az [iLAND], a magyar progresszív rock hibrid zenekara elegánsan remek előadást produkált pénteken a Müpában.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Locsolkodás a Szentendrei Skanzenben

Húsvéti programokkal, koncertekkel, valamint természetesen hímestojás-készítéssel és locsolkodással várja a látogatókat április 9-én és 10-én a Szentendrei Skanzen.

Ki ne szeretne egy végtelen nyári vakációt?

A Flowers sikerei után Miley Cyrus március 10-én megjelent új stúdióalbuma, az Endless Summer Vacation is meghódította a világot.
Új koncertek