Budakalász 2021. okt. 22. (19:00)

Contempo Classic koncert


Contempo Classic koncert

A rendkívül sokszínű zenész-egyéniség, Pozsár Eszter izgalmas triója, a Contempo igazán színes palettáról válogat: többek között a klasszikust, a jazzt és a népzenét olvasztva magába varázsol valami egészen újat, s mégis, ahogy a project neve is sejteti, kortársnak mondhatót. A fuvolista-szaxofonos Eszterhez Horányi Sándor gitárral, Csurkulya József pedig cimbalommal társul. 

KORTÁRS - Valljuk be, hogy sokakban minimum tartózkodást vált ki a szó említése. 

"Számunkra a kortárs az élő és bennünk zajló jelen, minden, ami hat ránk és amivel mi hatunk a körülöttünk lévőkre. A világnak ezen a részén felnőve rengeteg hatás ért bennünket: európai klasszikus zene, hiszen azt tanulva nőttünk fel, megismerve népdalokat, magyar és balkáni zenét, jazzt és azon belül is rengeteg irányzatot. Tettünk kitérőt számos más zenei stílus felé, és mindez a sok élmény alakított bennünket, formálta, gazdagította eszköztárunkat. Sok kritika éri a kortárs klasszikus zenét, és általában a kortárs művészetet „már mindent kitaláltak, nincs tovább, megfagyott”. Mi úgy gondoljuk, hogy sokféle út van, ami tovább visz, és mi találtunk egyet, ami számunkra inspiráló és hosszabb távon perspektívát nyit. Egyesítettük mindazt, amit jó szívvel befogadtunk, és nem gondolkodunk stílusokban, skatulyákban… " - ajánlja magát az együttes.

A Contempo Classic program, amivel most, október 22-én Budakalászra is érkezik a hármas, a klasszikus zenére koncentrál. Az előadáson egy izgalmas zenei utazás által jutunk majd el a klasszikustól a kortárs zenéig és a Contempo trió improvizatív világáig. Ebben az utazásban vendégfellépőként Puskás Levente, a hazai szaxofonozás kiemelkedő tehetségű előadója lesz a Contempo művészeinek segítségére.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

Hangol már a zenekar – Lovasi András új...

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és 25 között, Sopronban.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
Új koncertek