Mamma Mia!
Budapest 2023. Jan. 13. (20:00)

David Yengibarian Trio Feat. Eva Alekszandrovna


David Yengibarian Trio Feat. Eva Alekszandrovna
Közreműködik:
  • David Yengibarian - harmonika
  • Vajdovich Árpád - basszusgitár
  • Badics Márk - dob
  • vendég:
  • Eva Alekszandrovna - ének

David Yengibarian népzenei ihletésű zenei világának fő inspirációs forrásai között nagy súllyal képviselteti magát az örmény zenei hagyomány, a balkáni népzene, a brazil dalok harmóniai és ritmikai sokszínűsége, az európai és amerikai jazz és improvizatív zene, valamint az argentin tangó és az azt megújító Astor Piazzolla zenéje. Az örmény David Yengibarian Magyarországon folytatta zenei tanulmányait, ahol idővel keresett jazz- és világzenei előadóvá és zeneszerzővé vált. Hat saját lemezt jelentetett meg, tovább számos színházi és filmzenét komponált. 1999-ben megalakított triója az elmúlt két évtized során számos alakváltáson esett át, zenésztársai között a hazai jazz számos prominens képviselőjét megtalálhattuk. Az utóbbi években állandósult felállás két oszlopos tagja Badics Márk (dob) és Vajdovich Árpád (basszusgitár). 2021 óta a Trio rendszeres vendége a lehengerlő hangú Eva Alekszandrovna énekesnő, akivel legfőképpen brazil dalokat adnak elő, saját stílusban, egyéni módon fűszerezve.

Eva Alekszandrovna kötődése a brazil kultúrához mára az identitása részévé vált; az énekesnőt immár családi szálak is fűzik a szamba szülőhazájához. A bossa novával kezdődő és végül a szambában kiteljesedő úton a legnagyobb brazil előadók vezették. Gal Costa, Caetano Veloso, João Gilberto, Cartola, Milton Nascimento és a legnagyobb példakép, Alcione “Marrom” voltak a mesterei. A dalokon keresztül a közönség nemcsak ebbe a tüzesen lüktető kultúrába, hanem az annak közvetítéséhez szükséges érzelmi és lelkivilágba is betekintést nyerhet.

 

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán kimaradt öt: Asking Alexandria júliusban újra Budapesten

Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán...

Danny Worsnoppal az élen s új lemezzel tér vissza magyar rajongóihoz az Asking Alexandria. A metalcore csapat július 2-án hetedik albumát mutatja be...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Budapesti Fesztiválzenekar megvalósítja az álmod

Amennyiben az a vágyad, hogy a a BFZ mutassa be – Fischer Iván vezényletével – a darabodat egy nagyszabású szabadtéri koncerten.

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.
Új koncertek