Budakalász 2022. Jul. 29. (20:30)

Egri Péter és a Mystery Gang koncertje Budakalászon


Egri Péter és a Mystery Gang koncertje Budakalászon

"Az örök értéket őrzi az idő…"

Így van ezzel a rockabilly nevű zenei műfaj, ami az 1950-es években alakult ki, és a mai napig világszerte népszerűsítik - nemcsak a zenekarok, akik játsszák, hanem a rajongók is, akik éljenzik. Egri Péter tulajdonképpen egy gyerekkori álmot megvalósítva hozta létre a Mystery Gang együttesét 1998-ban, hogy ezt a varázslatos rockabilly világot játssza, idézze meg, kezdetben a nagy elődök, majd pedig a saját dalain keresztül. Csapatával nemzetközi népszerűségre tett szert, itthon és külföldön egyaránt sok követője és utánzója akadt. Az évtizedek alatt több nemzetközi elismeréssel és nemzetközi produkcióban való főszerepléssel a háta mögött legutóbb itthon megjelent albuma is aranylemez lett.

Könnyűzenei munkásságuk mellett filmzenéket is írtak az amerikai Townies és a Till Attila által rendezett Pánik című filmekhez. A zenekar filmszerepet kapott Goda Krisztina Csak szex és más semmi című vígjátékában. Az énekes-gitáros Egri Péter pedig Brenner, az orgazda szerepét alakítja Fonyó Gergely Made in Hungária című filmjében.

Az elmúlt évben pedig nem kisebb elismerés érte, mint, hogy produkciójával bekerült az Amerikában - a műfaj hazájában - jegyzett legjobb 25 nemzetközi rockabilly előadó közé.

Utánozhatatlan frontemberi stílusát, autentikus szerzői és alkotói munkáját egyaránt díjazták, ezzel felírta Magyarországot, sőt talán még Közép-Európát is a nemzetközi rockabilly térképre. Eközben itthon hatalmas közönséget épített, kisgyerektől egészen az idősekig járnak a Mystery bulikra - így a most pénteki budakalászi koncert is tulajdonképpen mindenkinek szól. Mindenkinek, aki szereti a pörgős dallamokat, a vérpezsdítő ritmusokat, az élőzenét, vagy éppen a nosztalgiát.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)

Eldrogozott évek, átivott hónapok – most vége

Emlékszünk rá... Amikor teljesen szétcsúszva állt a színpadon, és felrohant egy rajongója, hogy dühösen megpróbáljon elzavarni mindenkit, hogy ne nézzék őt... így... Bérczesi Robi első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.
Új koncertek