Veresegyház 2022. Jul. 15. (20:30)

Fenyő Miklós koncert


Fenyő Miklós koncert

Fenyő Miklós koncert

 

A zenei pályán eltöltött több mint 50 év, több mint 400 dal, több mint egy szerző, több mint egy előadó:

egy kultusz: FENYŐ MIKLÓS

 

A 60-as évektől ő a rock&roll elsőszámú, és utánozhatatlan nagykövete, aki töretlen energiával koncertezik jelenleg is országszerte, és a határokon túl is.  Több száz szerzeménye mellett, aranylemezek, platinalemezek, sőt gyémántlemezek, állami kitüntetések sora, több musical, és egy film Made in Hungaria címmel jelzi hihetetlen termékeny pályafutását. Nem tudjuk, hogy mi hajtja Fenyő Miklóst, de abban lehet valami igazság, hogy a rock&roll konzervál.

Koncertjén a Fenyő Gyöngye zenekar és a Csacska Macska vokál kíséri, a Jampi Angyalok pedig mindent megtesznek azért, hogy mindenkit táncba vigyenek. A koncertjein természetesen felcsendülnek majd az elmaradhatnak „örökzöld” slágerek is, mint a Csókkirály, a Hotel Menthol, a Csavard fel a szőnyeget, vagy a Made in Hungária, de meglepetésekben sem lesz hiány.

1956 -ban  egy kissrác a történelmi viharoknak köszönhetően kikerült Amerikába, pontosabban New-Yorkba, ahol mint általános iskolás a legfogékonyabb korszakában találkozott az amerikai élettel. Itt érte először a tini szerelem, de itt találkozott élőben azzal a zenével, ami akkor megrázta az egész világot, ez volt a Rock and Roll. Ez a zene végül meghatározta az egész életét: A kissrácot úgy hívták, hogy FENYŐ MIKLÓS.

A sors úgy hozta, hogy a Fenyő család 1960 –ban visszaköltözött Budapestre.  A haverok nap mint nap tátott szájjal hallgatták Miki amerikai beszámolóját az ottani életről és a rock and roll-ról. Mivel Mikit a szülei zongorázni tanították ő nemcsak mesélt erről a stílusról, hanem meg is tudta mutatni a haveroknak, hogy mi is az amiről itthon még hallani sem lehetett nagyon. Nem is történhetett másképp minthogy, a Szent István Parki haverokkal 1964-ben megalakították első zenekarukat, a Syconor együttest.

Miután a Syconor együttesből többen bevonultak katonának, így a zenekar feloszlott. Fenyő Miklós ezek után úgy döntött, hogy megalakítja saját együttesét Hungaria néven. Ebben a zenekarban már megszülettek az első saját szerzemények, amikkel beneveztek az ország első tehetségkutató versenyére, a KI MIT TUD -ra. Ezzel Miklós meg is alapozta a jövőjét, mivel megnyerték a versenyt a Csavard fel a szőnyeget c. dallal, ami azonnal országos sikert hozott Miklósnak és a zenekarnak.

A 70-es években a Hungária együttes rengeteget lépett fel itthon és külföldön, de az igazi példa nélküli berobbanás az 1980-ban jött el amikor a zenekar minden eddigi sikert megdöntött idehaza az új lemezeivel:  aranylemezek, platinalemezek, sőt megkapták az 1 millió eladott példány után a gyémántlemezt.

Fenyő Miklós a 80 –as évek közepétől önálló karrierbe kezdett. Szóló lemezt készített MIKI címmel,  megalapította a Modern Hungaria együttesét, majd mint menedzser, producer tevékenykedett: felfedezte Szandit, elindította  a Step és a Park együttest.  Több mint 10 év után, 1995 – ben  ismét összeállt egy koncert erejéig a nagy Hungária formáció egy Népstadion koncertre, ahol teltház előtt (80.000 ember ) felejthetetlen produkcióval ajándékozták meg a rajongóikat.

1998 –ban az Operett színházban bemutatásra került Fenyő Miklós első musical darabja a Hotel Menthol. Ezt követte 2001.-ben a Made in Hungaria musical amit a József Attila Színházbaj játszottak hosszú évekig. Majd megszületett az Aranycsapat c. musical. Idő közben jöttek a kitüntetések: XIII. k. díszpolgár, Huszka Jenő díj, Artisjus életműdíj, és még sorolhatnánk. 2009-ben megjelent Miklós életéről készült film Made in Hungaria címmel.

Több mint 400 dal megírása után, 5 millió eladott lemez után Fenyő Miklós jelenleg is töretlen energiával folytatja tevékenységét. Turnézik zenekarával, hosszú évek óta ( idén lesz a 25. alkalom ) megszakítás nélkül minden évben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tart egy nyárbúcsúztató fergeteges koncertet, és ami az év végén már mindenki számára természetes: „Fenyő nélkül nincs karácsony” giga koncert a Sport Arénában.

Reméljük, hogy ez így folytatódik még sokáig!

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek