Budapest 2023. Jan. 28. (19:30)

Jonas Kaufmann áriaestje


Jonas Kaufmann áriaestje

Jonas Kaufmannmár nem egyszer ajándékozta meg felejthetetlen élménnyel a Müpa közönségét. Most újra várjuk, ezúttal áriaestre, melynek két része két gyökeresen különböző stílust és kifejezésmódot tár elénk, hiszen a világszerte ünnepelt operacsillag az első részt Verdi, Ponchielli és Leoncavallo, a másodikat Wagner műveinek szenteli.

Jonas Kaufmann áriaestje

Műsor:
Verdi: A szicíliai vecsernye - nyitány
Verdi: A végzet hatalma - „La vita è inferno” (Don Alvaro áriája, III. felvonás)
Ponchielli: Gioconda - Az órák tánca
Ponchielli: Gioconda - „Cielo e mar” (Enzo románca, II. felvonás)
Leoncavallo: Bajazzók - Intermezzo
Leoncavallo: Bajazzók - „Vesti la giubba” (Canio áriája, I. felvonás)
Wagner: A walkür - A walkürök lovaglása
Wagner: A walkür - „Ein Schwert verhieß mir der Vater” (Siegmund áriája, I. felvonás)
Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok - előjáték
Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok - „Morgenlich leuchtend im rosigen Schein” (Walter versenydala, III. felvonás)
Wagner: Lohengrin - az I. felvonás előjátéka
Wagner: Lohengrin - „In fernem Land, unnahbar eueren Schritten” (Lohengrin Grál-elbeszélése, III. felvonás)

Találós kérdés: ki az a tenor-megasztár, aki karrierje során rendkívül változatos repertoárt sajátított el, és bámulatos hangterjedelmének köszönhetően remekel a basszus szerepekben is? A voce rajongói tudják a választ: Jonas Kaufmann, aki már nem egyszer ajándékozta meg felejthetetlen élménnyel a Müpa közönségét. Most újra várjuk, ezúttal áriaestre, melynek két része két gyökeresen különböző stílust és kifejezésmódot tár elénk, hiszen a világszerte ünnepelt operacsillag az első részt Verdi, Ponchielli és Leoncavallo, a másodikat Wagner műveinek szenteli.

Sokoldalúság: ez az egyik kulcsszó, amely a német énekes egyedülálló sikereinek titka. A müncheni születésű művész, aki egy biztosítótársaság tisztviselője és egy óvónő gyermekeként látta meg a napvilágot, 1994-es saarbrückeni pályakezdése óta bámulatosan sokféle korszakban, stílusban és műfajban mutatkozott be. Ha valakit, őt igazán nem lehet „kategorizálni”, még kevésbé beskatulyázni! Énekelt Mozartot és Bizet-t, Puccinit és Massenet-t, Wagnert és Brittent, Beethovent és Schubertet, Busonit és Lehárt, Verdit és Korngoldot, protestáns korált és karácsonyi dalokat. Otthon van a dal műfajában (gyakori társa nem kisebb művész, mint Helmut Deutsch), tapsolhatott hangjának a Kilencedik szimfónia közönsége, számos oratorikus műben szerepelt, fellépett a legnagyobb operaházakban a legkiválóbb karmesterek vezényletével - de minden teljesítménye mögött ugyanaz a törekvés munkál: a művel, a szereppel vagy szólammal és a szerző gondolatvilágával való teljes azonosulás. Bizonnyal így lesz ez ezen az estén is, amikor a Jochen Rieder vezényelte Nemzeti Filharmonikus Zenekar lesz az énekes partnere a műsorra tűzött operai remekek megszólaltatásában.

Vezényel: Jochen Rieder
Közreműködik: Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Rendező: Müpa

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek