Budapest 2021. Jul. 30. - 2021. Dec. 31

Legéndy Jácint performanszai a 101 Klubban DJ Cuvious partisorozatának újabb éjjelén – Death Disco Romance


Legéndy Jácint performanszai a 101 Klubban DJ Cuvious partisorozatának újabb éjjelén – Death Disco Romance

A múlt héten Legéndy Jácint performanszaival és DJ Cuvious zenéivel nyitó Nightclub in the Sky partisorozat olyan jól sikerült a 101 Klubban, hogy a kéthetes gyakoriságtól eltérően végül is a hétvégén sor kerülhet az újabb összejövetelre. Mint legutóbb említettük, Legéndy Jácint, akinek Földalatti Oltár című verseskötete nemrég jelent meg a Kalligram Kiadónál, 2021 júliusától a 101 Klubban ad elő improvizatív, táncos performanszokat. Az avantgárd költő néhány évvel ezelőtt a ZegZugban megkezdett, s voltaképp spontán zenei körülmények által inspirált performanszai sajátos színfoltjaivá váltak a budapesti éjszakának, ugyanakkor nem hivatalosan, de a Berlini Fal leomlásának 30. évfordulója alkalmából 2019-ben képviselték Magyarországot a német fővárosban is. Természetesen a partisorozat az ugyancsak nemzetközileg ismert DJ Cuvious nevéhez kapcsolódó Heroes Party Series részeként valósul meg, akárcsak a ZegZugban anno. Azt estek zenei kínálata voltaképp a '80-as, illetve '90-es évek underground világára összpontosít, s főleg a darkwave, a posztpunk, a gothic és a coldwave bandák szerzeményeit veszi alapul. A közönségen belül felbukkannak a budapesti alternatív szcéna legexravagánsabb és legelborultabb figurái, szóval a buli kihagyhatatlan élmény mindekinek, aki el szeretne mélyülni a város zenei szubkultúráinak világában.

 

Helyszín: 101 Klub, 1072 Budapest, Rákóczi út 8/A., Magyarország

Időpont: 2021. július 30., este 9 óra - majd kéthetente pénteken este 9 órakor

 

"2017 nyarától adtam elő performanszokat a nemrég váratlanul megszűnt ZegZug színpadán. Ezek a krómozott pórázzal bemutatott improvizatív, táncos performanszok a szabadság és az elnyomás problémakörét feszegették, de nem csekély erotikus vonatkozású mondanivalóval is bírtak. Egy-két kivételtől eltekintve csak néhány órával az esemény előtt jelentettem be őket a közösségi médiában, illetve pár internetes magazin vagy hírportál oldalán, hogy minél komolyabb teret adhassak az inspirációnak, a spontaneitásnak és a dolog akció jellegének." 

Legéndy Jácint, Kulter, 2019

 

 

ÖSSZENYIRBÁLT HAJÚ

zsilettvers

 

a föld alatt összenyirbált hajú

kölykök pogóznak blaszfémiá-

tól vörös teremben s élvezik

hogy néhány szögnyomon ke-

resztül az álmennyezet fölé rúg-

hatják a port én ugyan csillagfe-

jű szivarral vagy olykor alma-

borral kínálom őket de elhiszem

némelyik talán még keresztény

halálra vágyik nem csupán kö-

télre a vécé oldalfalánál eszter új

sérója céklabordó annáé szőke

s közöttük mösziő libeg szépsé-

ges véletlenek tengelyén egyen-

súlyozva bőrkabátban míg az

underground tükörfolyosókon át

látja isten szemükben az ösz-

szetartozás jelét látja isten csuk-

lójukon a zsilettpengék nyomát

 

Legéndy Jácint: Földalatti Oltár, Kalligram Kiadó, 2019 

 

 

101 Klub Sajtó

 

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek