Budapest 2021. júl. 30. - 2021. dec. 31

Legéndy Jácint performanszai a 101 Klubban DJ Cuvious partisorozatának újabb éjjelén – Death Disco Romance


Legéndy Jácint performanszai a 101 Klubban DJ Cuvious partisorozatának újabb éjjelén – Death Disco Romance

A múlt héten Legéndy Jácint performanszaival és DJ Cuvious zenéivel nyitó Nightclub in the Sky partisorozat olyan jól sikerült a 101 Klubban, hogy a kéthetes gyakoriságtól eltérően végül is a hétvégén sor kerülhet az újabb összejövetelre. Mint legutóbb említettük, Legéndy Jácint, akinek Földalatti Oltár című verseskötete nemrég jelent meg a Kalligram Kiadónál, 2021 júliusától a 101 Klubban ad elő improvizatív, táncos performanszokat. Az avantgárd költő néhány évvel ezelőtt a ZegZugban megkezdett, s voltaképp spontán zenei körülmények által inspirált performanszai sajátos színfoltjaivá váltak a budapesti éjszakának, ugyanakkor nem hivatalosan, de a Berlini Fal leomlásának 30. évfordulója alkalmából 2019-ben képviselték Magyarországot a német fővárosban is. Természetesen a partisorozat az ugyancsak nemzetközileg ismert DJ Cuvious nevéhez kapcsolódó Heroes Party Series részeként valósul meg, akárcsak a ZegZugban anno. Azt estek zenei kínálata voltaképp a '80-as, illetve '90-es évek underground világára összpontosít, s főleg a darkwave, a posztpunk, a gothic és a coldwave bandák szerzeményeit veszi alapul. A közönségen belül felbukkannak a budapesti alternatív szcéna legexravagánsabb és legelborultabb figurái, szóval a buli kihagyhatatlan élmény mindekinek, aki el szeretne mélyülni a város zenei szubkultúráinak világában.

 

Helyszín: 101 Klub, 1072 Budapest, Rákóczi út 8/A., Magyarország

Időpont: 2021. július 30., este 9 óra - majd kéthetente pénteken este 9 órakor

 

"2017 nyarától adtam elő performanszokat a nemrég váratlanul megszűnt ZegZug színpadán. Ezek a krómozott pórázzal bemutatott improvizatív, táncos performanszok a szabadság és az elnyomás problémakörét feszegették, de nem csekély erotikus vonatkozású mondanivalóval is bírtak. Egy-két kivételtől eltekintve csak néhány órával az esemény előtt jelentettem be őket a közösségi médiában, illetve pár internetes magazin vagy hírportál oldalán, hogy minél komolyabb teret adhassak az inspirációnak, a spontaneitásnak és a dolog akció jellegének." 

Legéndy Jácint, Kulter, 2019

 

 

ÖSSZENYIRBÁLT HAJÚ

zsilettvers

 

a föld alatt összenyirbált hajú

kölykök pogóznak blaszfémiá-

tól vörös teremben s élvezik

hogy néhány szögnyomon ke-

resztül az álmennyezet fölé rúg-

hatják a port én ugyan csillagfe-

jű szivarral vagy olykor alma-

borral kínálom őket de elhiszem

némelyik talán még keresztény

halálra vágyik nem csupán kö-

télre a vécé oldalfalánál eszter új

sérója céklabordó annáé szőke

s közöttük mösziő libeg szépsé-

ges véletlenek tengelyén egyen-

súlyozva bőrkabátban míg az

underground tükörfolyosókon át

látja isten szemükben az ösz-

szetartozás jelét látja isten csuk-

lójukon a zsilettpengék nyomát

 

Legéndy Jácint: Földalatti Oltár, Kalligram Kiadó, 2019 

 

 

101 Klub Sajtó

 

 

Jegyárak és információk

1 000 Ft
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös...

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Énekléssel gyógyulók léptek fel a Fesztiválzenekar koncertje előtt

Covid-rehabilitáltakból és légúti betegségben szenvedőkből álló kórus énekelt a Müpában a Budapesti Fesztiválzenekar Liszt-programja előtt a hétvégén. A dr. Várdi Katalin és Philipp György által kidolgozott SingLung módszer gyógyító hatása nemcsak fiziológiai, hanem mentális és érzelmi is.

Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

A BUSH a tavalyi rendhagyó év után október 21-22-én újra megtölti Budapest klubjait a legizgalmasabb kelet-európai előadókkal. Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este pedig a város legújabb klubjaiba és különleges...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek